„Адвокат Елза Величкова е сред малцината кметове в страната, заслужаващи втори мандат. Тя се оказа по- смела от предшествениците си, който изгърмяха като бушони. Въпреки, че се поставяха в услуга на управляващите и действаха по правилата „преклонена главица сабя не я сече.” Тя обаче намери кураж и каза „не” на боклука на ТЕЦ- а, „не” на тежките камиони на мината и застави ръководството на ТЕЦ „Бобов дол” да внесе в касата на общината дължими такси и данъци от над 1,2 млн.лв.

Първа копка на ремонта на детската градина

Дългът иначе възлиза на 2 млн.лв.”, това заяви Стефка Георгиева от Мало село и добави: „Хората не само от моето, а и от съседните села обичат Елза Величка, защото тя е единственият градоначалник, който влезе в положението ни, би барабана и свика всички природозащитни организации и лидери да се заемат със смъртоносната смрад, която ни трови. Утре голяма част от тях, между които и Таско Арменков и много други, ще дойдат на откриването на предизборната й кампания.”

Лидерът на учителския синдикат Такева и мн. други са поканени на откриването на предизборната кампания на Величкова, насрочено за утре от 17 часа пред читалище „Хр. Ботев”. На събитието официално ще бъдат представени и кандидатите за общински съветници, които застават зад Величкова.

Величкова лично пожела попътен вятър на абитуриентите в миньорската община.

„Смятаме, че Елза Величкова е много активен кмет по отношение на политиката на облагородяването и развитието на Бобово дол. Тя създаде необходимата организация за писането на проекти и усвояването на пари от еврофондовете, бяха санирани и блокове. Зелените площи са в отлично състояние.” , заяви  Стоичко Стоянов, лидер на Атака.

„Детската градина в кв. „Миньор” е изцяло обновена. Първа копка беше направена през месец май. Сградата беше оставена повече от 30 години на произвола на съдбата и беше окаяно състояние. Сега децата се радват на всички удобства, а детската градина е една от най-модерните.”, споделиха доволни майки от миньорската община.

„Половин век никой не беше пипнал и емблематичните стълби, които свързват кв. „Хр. Ботев” и кв. „Миньор” в местността Свети Спас. Кметът Елза  Величкова предприе строителните дейности. Градът е приветлив и чист.”, сподели Мария Христова.

Припомняме, че Елза Величкова разкри преди около 2 седмици, че за по- малко от година ТЕЦ „Бобов дол” са внесли 1,2 млн. неплатени данъци, а задълженията им общо са възлизали на над 2 млн. Те развързали кесията, тъй като от това зависело комплексното разрешително за горене не биомаса.

„В общинска администрация Бобов дол през март 2018 г. дойде писмо от изпълнителния директор на ИАОС Валери Серафимов. От мен като кмет се изискваше да предоставя точна справка за това дали ТЕЦ –ът има задължения към общината. Изпратихме веднага нужната справка, от която беше видно, че централата дължи над 2 млн. лв. за последните години. Никога не съм укривала факта, че ТЕЦ „Бобов дол” е длъжник на общината, напротив. И като юрист съм предприела действия чрез съдия изпълнител.
Справката поставяше на карта разрешителното за горене на биомасата, а това можеше да коства затварянето на централата и над 1000 работни места. Затова предприех спасителни действия, като подписах обезпечително вземане на средства от трета фирма, която дължи пари на ТЕЦ-а. Разбрахме се тя да прави преводите към общината, погасявайки дълговете на централата.
Категорично заявявам, че не съм съгласна ТЕЦ „Бобов дол” да гори боклуци, но не бих искала централата да спре работа. И без това градът страда от това, че мините вече замират и много миньори останаха без работа.
Неудобна съм, защото скочих срещу боклуците, срещу тежкотоварните камиони на мините, оповестих дълга на ТЕЦ „Бобов дол” към общината, благодарение на което започнаха плащанията. Но няма да позволя да бъда използвана като бушон, както са използвани предшествениците ми. Разбрах, че БДЦ издига за кандидат- кмет Красимир Чаврагански, който започна да си проправя път с удари под кръста. Казаха ми, че на фейсбук страницата си е написал, че съм излъгала МОСВ, като съм заявила, че ТЕЦ-ът не ни дължи и стотинка и така съм помогнала да се горят боклуци там. Няма такова нещо. Ето ги и документите.
Сигналът до спецпрокуратурата пък е повече от смешен. Става въпрос за покупката на метли. Кметът не купува метли, предприятието се нуждае от около 100 броя на година. Дали те ще се купят с 0.50 или 1 лв. по- скъпо решава управителят. Дали метлите ще се купят от магазин в Бобов дол или София също се решава от управителя. Загуба на ресурс е пътуването до София за покупката на метли. Освен това предпочитаме местните магазини пред столичните, защото за нас е важно всяка стотинка да остава в града.”, разкри още Величкова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here