БНЗ

Делото срещу дупнишките фараони – семейството Георги и Ивона Близнакови беше отложено, заради смъртта на Георги Близнаков. Той се хвърли от седмия етаж на блок 37 в Благоевград завчера. „Очакваме смъртният акт, за това отлагам и насрочвам делото за петък“ – каза съдия Надя Георгиева от Окръжен съд Кюстендил. Над 30 души от ограбените дойдоха на заседанието в Дупница. Двама от тях бяха изгонени от залата, защото крещяха на висок глас „Няма справедливост!“

Трагедията е пълна, тъй като на миналото заседание съпругата обяви, че няма пари да наеме адвокат и иска отсрочка от една седмица, за да си ангажира защитник.

Обвинението срещу двамата, повдигнато от Окръжна прокуратура – Кюстендил, е за незаконна банкова дейност и за пране на пари.

Съставът на Кюстендилския окръжен съд заседава в Дупница заради големия брой ужилени от семейство Близнакови вложители от града. В съдебната зала днес се събраха над 30 пострадали от станалата скандално известна Дупнишка популярна каса, фалирала през 2016 г.

216  вложители, примамени от високите лихви – до 16%, бяха  измамени от Дупнишката популярна каса, а парите им, около 4 милиона лева, ги няма.

“Очакваме от съда справедливо наказание за Близнакови. Знаем, че парите ни няма да ни бъдат върнати, а ако ги осъдят на парични глоби, то те ще отидат в държавата, а не при нас”, коментираха в кулоарите дупничани, загубили хиляди левове във финансовата пирамида. Някои от тях се разделиха с около 200 хил. лева.  Сред ужилените има и магистрати, припомнят запознати с досъдебното производство.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here