ОУ “Гоце Делчев” в град Петрич , с директор госпожа Юлия Касаветова , дариха 2000 лева за лечението на Йоана Иванова. Парите са събрани от учениците и учителите, и са предадени на семейството на момичето, чиято съдба трогна десетки хора, които решиха да се включат в борбата й, увериха от елитното школо в южният град.

 

15-годишната Йоана е диагностицирана с рак на меките тъкани. Йоана Иванова е на 15 години. Тя е ученичка в 10 клас в ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Петрич. Тя е с диагноза саркома на Юинг, заболяване, което е открито навреме и е лечимо.

 

Жестът на възпитаниците и преподавателите от ОУ „Гоце Делчев“ в Петрич е трогнал за пореден път Йоанка и нейното семейство, чрез него те отново разбират, че не са сами и, че все още има много добри хора, които са готови да помагат.

 

Постъпката  е показателна за всички, тя доказва, че учителите по призвание успяват, да възпитават в децата добродетели, които в подобни моменти се проявяват с изключителна сила.

 

Семейството  и приятелите на Йоана са много благодарни и признателни  на колектива на училището, неговия директор Юлия Касаветова и всички малки деца с огромни сърца, които учат там.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here