Христо Милтенов, Николай Мертекчийски, Калин Базиргянов, Йордан Камджилов, Калин Гелев и Иван Куйов

Кметът на община Сапарева баня Калин Гелев остаря общината на чисто, без стотинка задължение. Това обяви главният счетоводител Любка Маргина на последната сесия за мандат 2015- 2019 на Общинския съвет, на която беше направен отчет за изпълнението на бюджета на общината за 2018г. Отчета направи кметът Калин Гелев, а съветниците приеха доклада с абсолютно мнозинство. Равносметката показа, че приходите в касата са били 7 216 737 лв., толкова са били и разходите. Приходният остатък е над 1,6 млн. лв.

„Бюджетът е изразходван при строго спазване на финансовата дисциплина, което доведе до изваждането на общината от списъка със закъсалите финансово. Въпреки че намалихме драстично такса „смет”, имаме изключително сериозни затруднения при събирането на данъка за недвижимите имоти и за превозните средства. Те са под осребрената събираемост на всички общини. Това е невероятно и от тук дойде големият проблем, тъй като постъпиха по- малко от половината пари, нужни за обезпечаването на дейността.”, уточни Маргина по повод питане на общинския съветник Костадин Николов. Той попита защо от „такса” смет са събрани само 365 952 лв., а са изразходване 726 648 лв.? „Караме боклука в София, осребряваме транспорта, плащаме отчисления, разпределение на боклука, рециклиран, нерециклиран и т.н. Освен това боклуците с всеки изминал месец нарастват, а хората не искат да платят и стотинка.”, уточни още Маргина.

Сесията премина в конструктивен тон, кметът Гелев и ОбС шефът Иван Куйов се разделиха с приветствия със съветниците. „Нямам врагове в този Общински съвет. Най- важното, което трябва да запазим, е здравето и човешкото отношение.”, обяви на раздяла Гелев. Съветниците си направиха снимка за спомен от последния работен ден.

Съветникът от ГЕРБ Христо Милтенов внесе допълнителна нота на добро настроение, като сподели, че има рожден ден и почерпи колегите си, които го отрупаха с благопожелания. Видео може да видите тук!

Публикувахте от 4власт – Информационна агенция в Четвъртък, 19 септември 2019 г.

Публикувахте от 4власт – Информационна агенция в Четвъртък, 19 септември 2019 г.

Публикувахте от 4власт – Информационна агенция в Четвъртък, 19 септември 2019 г.

Публикувахте от 4власт – Информационна агенция в Четвъртък, 19 септември 2019 г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here