Международен турнир по скокове на батут „Купа независимост“ се провежда за четвърта поредна година в град Кюстендил. Събитието се организира от Спортен клуб по скокове на батут ЕВРОТРАМП- Кюстендил.
През 2019 година участие в турнира ще вземат над 150 състезатели от 6 държави: България, САЩ, Гърция, Турция , Грузия и Украйна.

„Приятно изненадани сме от големия интерес към тазгодишното издание на турнира. Всяка изминала година мащабите на събитието се разширяват, като през 2019г. участие ще вземат и състезатели от друг континент- Северна Америка. Горди сме, че само за няколко години успяхме да постигнем такъв успех. Когато за първи път организирахме международен турнир, ние подходихме с неувереност, не бяхме сигурни кой ще прояви интерес, предвид малката зала и недотам перфектните условия в нея. Но още в първата година получихме заявки от няколко държави. Да, организацията на толкова мащабно събитие не е лесна, но пък след това удоволствието от свършената работа е голямо. Смея да твърдя, че и тази година няма да отстъпим на предишните три, дори напротив. Досега сме получили заявки от 10 български клуба, 2 гръцки, 1 американски, както и от националните отбори на Украйна и Грузия. Очакваме за датите 20-22 септември в гради ни да пристигнат около 300 човека- всички те обединени от интерес към спорта ни. Благодарим на всички, които ни подкрепят и преживяват с нас цялото вълнение. А аз лично благодаря на семейството си и най-вече на баща си, Иво Кръстев, който стартира организацията на международен турнир в Кюстендил и успя да го превърне в традиция.“, споделя Кристияна Кръстева, която е един от главните организатори на тазгодишното състезание.

Датите на събитието са: * 21.09.2019- квалификационен кръг на голям батут- индивидуално и синхрон, както и на двоен мини батут+ церемония по откриването на Купа независимост 2019 *22.09.2019- финален кръг на голям батут- индивидуално и синхрон, както и на двоен мини батут, награждаване на победителите и отсъждане на приз Купа независимост 2019. Входът е свободен (гр. Кюстендил, стадион Осогово, в залата по батут).

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here