Юбилейната изложба-живопис на художника Георги Георгиев – Кьосев ще бъде открита в изложбена зала „Джамията“ на 19 септември в Дупница.
Георги Александров Георгиев – Кьосев е роден през 1964 г. в с. Дяково. Завършва Учителският Институт, а впоследствие работи като учител по изобразително изкуство в СОУ „Св. Климент Охридски“ гр. Перник от 1984 до 2007 г. Гимназията е с разширени профили по музика и Изобразително изкуство. Председател на ателието на учителите – художници от 1989 г. Има седем самостоятелни изложби и много пленери.

Работи в областта на живопистта във всички жанрове – фигурални композиции, натюрморт, портрет и пейзаж. Променя непрекъснато своето търсене в стила си, като преминава от реализъм, експресионизъм, сюрреализъм и в момента експериментира с оригинален начин за рисуване като липсва контакт с платното с четката, откъдето идва цикълyt – „Неръкотворни картини“. Поради почти трите юбилея, които са навършването на 55 години, 35 г. от завършването на Учителския институт и над 20 години педагогически стаж, ще бъдат представени и други етапи от творческите му картини.
Откриването е от 17,30 часа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here