Президентът на „Локо” Хр. Крушарски финансира ремонт на школото, купува линейка за здравния пункт, обяви пълната си подкрепа за Ашкова

 

Кандидат- кметът на самоковското село Говедарци Светла Ашкова здраво е запретнала ръкави и с бойна дружина предприе акция по почистване. С финансовата подкрепа на президента на „Локо –Пловдив“ Христо Крушарски десетки говедарчъни, начело с Ашкова, се включиха и чистиха детски площадки, училищни дворове, крайречни корита. Те хвърлят усилия, за да направят китното село, през което минават стотици туристи, по-привлекателно и красиво място.
Христо Крушарски, който е роден в Говедарци, вече обеща да помага на родното си място. Той изрази своята подкрепа за Ашкова. Крушарски вече финансира почистването на селските гробища. Ангажира се и с осигуряването на медицинска грижа за жителите на селото. Стана ясно, че бизнесменът е наел две помещения в центъра на селото, които ще се превърнат в здравен пункт и аптека. В здравния пункт ще работи д-р Георги Дормишев. Крушарски обеща още до дни да закупи линейка, която ще работи към здравния пункт. Друга инициатива на Крушарски е почистването и зарибяването на четирите реки в региона.


Продължават и акциите по почистването преди старта на учебната година. Светла Ашкова е организирала и почистване на тревните площи и на спортните площадки на местното школо ОУ “Димчо Дебелянов“. Благодетелят на Говедарци Христо Крушарски е направил солидно парично дарение за вътрешен ремонт на класни стаи по молба на директорът на училището Бойко Пейчев. Тотално са обновени и оборудвани няколко класни стаи, на които малчуганите ще се радват за първия учебен ден.
Припомняме, че Христо Крушарски възстанови преди време и местния стадион. Не малко пъти е помагал финансово и на десетки жители в родното му село. Млади и стари благославят благодетелят Крушарски и инициативите на Ашкова.
Жителите предлагат да се разработи сайт, с който да се рекламира красотата на рилското село, в което има много къщите за гости, хотели, туристически пътеки. Предлага се също да се създаде инициативен комитет, който пряко да участват във всички дебати за подобряване качеството на живот в населеното място.
„Промяната на селото ще дойде само с общите ни усилия“, коментира Светла Ашкова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here