Христо Крушарски беше гост на празника.

Над 1 тон курбан за здраве разливаха в самоковското село Говедарци в двора на Манастира „Света Троица“ навръх Малка Богородица. По стара традиция 72-годишният Георги Михайлов сготви чорбата с овче месо, която се вари 5 часа на бавен огън. Първи помощници по приготвянето на курбана бяха семейство Илиян и Галя Попови, Христо Стаменов, Елена Шуманова, Вера Джамбазка, Радка Стаменова, Георги Попов, Георги Джоргов, Милчо Грозданов.


Много гости от София, Дупница и други населени места дойдоха за празника, за да се помолят за здраве и благополучие в светата обител. Сред тях беше и собственикът на „Локомотив –Пловдив“ Христо Крушарски, които е родом от Говедарци. Той пристигна заедно с кандидат- кмета за Говедарци от ПП ГЕРБ Светла Ашкова. Двамата бяха мило посрещнати в храма от местните жители и църковното настоятелство. Крушарски запали свещица за здраве на семейството си, близки и приятели и от сърце направи парично дарение за манастира.


„На жителите от селото пожелавам това, което винаги съм пожелавал – да се обединят, а истинският обединител трябва да бъде кметът на селото. Според мен, а и според местните хора изключително достойна е кандидатурата на Светла Ашкова. Нека хората да мислят за доброто бъдеще на селото в една посока. В противен случай селото се затрива, а това мен страшно ме боли. Тук съм израснал, тук съм получил основата и искам да виждам много деца, млади хора и да кипи живот. Аз имам много идеи за родното ми село и се надявам скоро време да се реализират“, сподели Христо Крушарски.


Кандидат- кметът за селото Светла Ашкова също се обърна с топли думи към жителите на Говедарци. „Говедарци е предпочитана дестинация за отдих и туризъм. В предизборната си програма съм заложила високи, но постижими цели. Ще използвам всички ресурси за развитие на селото, ще подобря живота на хората, селския туризъм и визията на Говедарци. “ сподели Ашкова пред „4Власт“ .


Тържествената службата започна сутринта , а малко по- късно бе отслужена сета литургия. Отец Мечкаров отслужи водосвет за здраве на боголюбивите християни. Редом до него бяха представителите на църковното настоятелство и хора.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here