Екскурзията на момичетата подари босът на „Локо“ Пловдив Христо Крушарски, настани ги в 4- звезден хотел с чудна гледка към града

Групата се поглези с турски вкусотии, на „Капалъ Чарши“ търговци на кожени якета черпиха с кафе и чай Светла Ашкова, Марияна Вучова, Албена Бързанова, Ваня Пешкова и Ваня Георгиева

 

С македонски песни, припявани от певиците Спаска Мирчева, Емилия Крушарска, Елена Шуманова, 20 дами от самоковското село Говедарци се  отправиха на нежен „поход“ към Истанбул. Воаяжът беше беше подарък от боса на„Локомотив” Пловдив“ Христо Крушарски, който е именно от Говедарци.

Светла Ашикова

Начело на групата беше Светла Ашкова, кандидат за кмет на селото. Като същински екскурзовод тя заливаше с информация за китния Истанбул спътничките си. Ашкова е номинирана за тази позиция от общинското ръководство на ПП ГЕРБ- Самоков, а пред симпатизанти на ГЕРБ босът на „Локо” Пловдив обяви пълната си подкрепа за кандидатурата й, като очерта плановете си как да помогне на селото.


По пътя към Турция групата беше водена от професионалния шофьор Ангел Христов.
Като истински звезди момичетата от Говедарци бяха настанени 4-звезден хотел в центъра на града, който разкрива чудна гледка към морето. От прозорци групата беше приласкана от красотата на историческите обекти и дългите мостове над Босфора. Дамите, естествено, не се задоволиха да гледат от прозореца, неуморно те се впуснаха в разходки, за да напълнят сетивата си с красиви гледки. Разгледаха от близо Египетския обелиск, Змиевидната колона и Фонтана на Вилхелм II, Синята джамия и древната църква “Света София”.


Както си му е редът, не можаха да подминат търговската улица, където освен шопинг се насладиха на световно известните турски лакомства. Всички си позволиха да „прегрешат” с неустоимите турски баклави, сладоледи, локум …


На „Капалъ Чарши“ много находчиво Светла Ашкова, Марияна Вучова, Албена Бързанова, Ваня Пешкова и Ваня Георгиева се спазариха с търговците и се сдобиха с кожени якета. Постигната сделка с търговците скрепиха с по чашка турско кафе и чай. С по някоя българска дума турците умело омайваха своите клиентки, но не можаха да излъжат нашенките.


В местен ресторант пък ги очакваше истинско пиршество с деликатеси като скариди, риба, телешко месо, салати. Шефът на ресторанта щедро почерпи групата с вкусни десерти, които се сервираха за сметка на заведението.

Христо Крушарски

На другия ден групата покори и Одрин, където направи експресен рейд в местния мол. Особено на сметка се оказаха праховете за пране и лакомствата като локуми, баклави.
С пълни торби в неделя късно вечерта всички се прибраха с „улова” по домовете си.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here