Екскметът Сашо Иванов и съпругата му Силвия.
Костадин Николов

Бившият кмет на Сапарева баня Сашо Иванов застава зад гърба на юриста Костадин Николов, който официално беше издигнат за кандидат- кмет на курорта от инициативен комитет. Начело на инициативния комитет пък е бившият зам.- кмет на община Сапарева баня инж. Радка Георгиева, сестра на окръжния съдия Надя Георгиева. Лекари, инженери и историци допълват екипа, който ще работи за Николов в предстоящите местни избори.

Вътре е и бившият зам.- кмет на Дупница от времето на Първан Дангов Илинка Демиревска, която живее в Сапарева баня и има студио за красота. Също и доц. Попов, преподавател в УНСС, д-р Червеняков, директор на исторически музей Кюстендил, Михаил Калдръмски, бившият шеф на общинското горско Калоян Бояджиев. Зад гърба на Костадин Николов застават бизнесмени и общественици, групирани в две листи. Водач на първата, която представлява коалиция от няколко партии, е инж. Сашо Иванов.

Водач на втората листа, която обединява земеделците в Сапарева баня, е досегашният съветник Светослав Андреев, син на бившия бюджетар на общината Калинка Андреева. Костадин Николов е добре познат в Сапарева баня, той е уважаван адвокат и има кантора в курорта точно срещу общината. Завършил е право в ЮЗУ „Неофит Рилски”. От 2009 до 2015 г. е юрист в общината. Това е експертна длъжност, която подпомага ръководния орган и кметския екип да взема решения, съобразно буквата на закона. От 2015 г. до сега той е общински съветник, семеен е с две деца. Костадин Николов беше част от опозицията в местния Общински съвет срещу ГЕРБ. Той се обяви срещу влизането на ВиК „Паничище” във водната асоциация. С особена дързост се противопоставиха и срещу продажбата на дъмпингова цена на имот от 5 дка недалече от банята в курортния град. След като надигнаха глас, цената беше повишена. Николов се обяви и срещу ПУП-а за стадиона, по силата на който той беше разделен на три терена- стадиона, трибуна и свободен парцел. От ГЕРБ заявиха, че целта на разделението е да се кандидатства за различни проекти и програми, с които да се спечелят пари от Европа. Все пак ПУП-ът беше приет, но строителство с пари от Европа на мястото няма. Учредителното събрание на инициативния комитет е в четвъртък от 19 часа в голямата зала на читалището.

Радка Георгиева

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here