Петър Паунов

 

Консултациите при кмета Петър Паунов минаха бързо и без спорове, БСП с 5 представители, ГЕРБ с 4 в комисията

 

Краси Веселинова

 

На днешните консултации при кмета на Кюстендил Петър Паунов за определяне състава на общинската избирателна комисия, стана ясно че председател ще бъде Венцислав Механджийски. Предложението бе на ГЕРБ и то бе прието без възражения. Механджийски е зам. директор от близо 5 години на Професионалната гимназия по туризъм „Н. Вапцаров“ в областния град и преподава по икономика и предприемачество. Женен е, има син.

„Венцеслав Механджийски е участвал в много комисии, има и административен опит“ каза пред медиите Михаела Крумова, общински председател на ПП ГЕРБ Кюстендил.

Местата по квоти в ОИК Кюстендил са както следва:БСП-5, ГЕРБ-4, ОП-2,Воля -1.Ръководството:председател Венцеслав Механджийски от ГЕРБ, който по думите на Михаела Крумова е участвал в много комисии ,има и административен опит.За зам.- председатели бяха предложени Силвия Генкова от „Обединени патриоти” и Александра Колева от ДПС. Предложението за секретар е за Тодорка Петкова от БСП.

Представителите на партии в Кюстендил присъстващи на консултациите се разбраха за местата в ОИК за предстоящите местни избори бързо и без много шум.

В комисията БСП ще има петима представители, ГЕРБ ще има 4 представители, 2 ще бъдат от „Обединени патриоти”, по един за „Воля” и ДПС. Място в комисията имаше и за „Демократична България”, но техен представител на консултации нямаше и се стигна до жребий за тяхното място. Лидерът на БСП- Кюстендил- Росен Раденков се оказа, че има лека ръка отново и спечели тази бройка, похвалиха се червените. Така комисията ще е от 13 души.

Централната избирателна комисия публикува какви месечни възнаграждения следва да получат членовете на Общинските избирателни комисии за произвеждане на изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г. Повишението с преди 4 години е между 10 и 30 % .

Така например, ако един председател в общини с брой на секции до 350 включително преди 4 години е получил 950 лв. месечно възнаграждение, на предстоящите избори ще получи 1 060 лв. (110 лв. повече). Заместник-председателят и секретарят ще получат 1010 лв. (отново със 110 лв. повече, сравнение с предишните избори), тогава са били възнаградени едва с 900 лв. Положението е идентично и за членове на ОИК – повишението отново е със 110 лв.( 850 лв. – 2015 г. , тази година 960 лв.)

Именно такива възнаграждения ще получават и членовете на ОИК- Кюстендил.

До 6-ти септември ЦИК трябва да назначи всички общински избирателни комисии, които започват да работят от тази дата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here