Ловно-стрелковият комплекс „Струмешница” край град Петрич бе построен през 2000 г. Превърна се в център за подготовка на ловците по боравене с ловно оръжие и провеждане на дружествени и международни състезания в дисциплините „Трап” и „Скийт”. Тук се организират и практическите обучения и полагане на изпити с кандидатите за придобиване право на лов. Откриването на стрелбището започна с провеждането на международния турнир в дисциплина „Трап” и за 20-и пореден път без прекъсване това мероприятие се провежда винаги в дните, когато се отбелязва годишнината от началото на Илинденско-преображенското въстание.

Тази година участваха 42-ма състезатели от Дупница,Гоце Делчев, Сандански, Петрич и отбор от град Струмица, Република Северна Македония.

Стрелците от град Дупница се отличиха с точната си стрелба и заслужено заеха първо място в отборната надпревара, втори се класира гостуващият отбор от град Струмица. Трети се класира отборът от град Сандански след оспорвана надпревара с домакините от град Петрич. При индивидулната надпревара с най-точен мерник и заслужено първо място се класира Любомир Атанасов от Дупница, второ място зае Димитър Арапов от Струмица, трети остана ветеранът Кирил Василев от град Сандански.

Първенецът на турнира Любомир Атанасов при награждаването сподели: „Поздравявам домакините за провеждането на турнира без прекъсване 20 години, за гостоприемството. Тук са се завързали много приятелства, обмяна на опит и много колеги са усъвършенствали стрелковите умения и боравенето с ловно оръжие. От името на всички участници благодаря на спонсорите, които подпомагат провеждането на спортните мероприятия“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here