Измамник забогатя на гърба на безработни жени

0
1

Искате ли да забогатеете за крако време, без да се изпотите от работа? Възможно е. Само си измислете някакво име, публикувайте обява във вестник, че осигурявате надомна работа, но кандидатите трябва да внесат една малка сума за старт и… готово. Златният рог се изсипва над теб. Съберете ли „начален капитал“, местите обявата в друг регион и схемата се повтаря. 
Така постъпил и Димо Георгиев, или както там се казва, от Дупница. На 15 април т.н. Димо публикувал обява във вестник „Вяра“, че осигурява надомна работа и още на 17-и на нея се отзовала радомирката Татяна Гълъбова. Само че след като изпратила по банков път 15 лева на името на „съпругата“ му Румяна Атанасова Куцидимова. След няколко телефонни разговора и обещания за доставка на стартов пакет „работодателят“ изчезнал, телефонът му вече не отговарял.
За измамата разказахме във вестника на 29 април. В това време „Димо“ вече сменил адреса си с Бургас. В морския град публикувал същата обява в местния вестник „Ало, Бургас“. Представил се, че е от Ямбол и осигурява надомна работа. Този път на предложението отговорила Марина Касърова. Жената е на 38 години и е от град Средец. На 30 април след разговор по телефона с „работодателя“ превела 15 лева на Румяна Атанасова Куцидимова, но този път на адрес Гъбарева, ул. „Хаджи Димо“ №3. И след получаване на парите „Димо“ отново минал в нелегалност.
„Когато се свързах с него по телефона, ми обясни, че се печелят по 500 лева на седмица. След старта обеща и че ще ми върне 15-те лева, които трябваше да изпратя на съпругата му. Групата трябвало да е от 6 души и аз съм последната, с която бройката се попълва. Гласът му звучеше като на сериозен мъж на възраст и аз се подведох“, обясни как е клъвнала на измамата Марина. Сумата за някого може да не е голяма, но за един безработен е от значение. А измамникът на колко ли жени е измъкнал тази сума? И колко ли е спечелил?
Жената е със средно специално образование, има голям син и със съпруга си известно време са работили зад граница. Когато се върнали в Средец, не можали да намерят работа и пак пробвали да работят в чужбина. По обява на Иванка Стеанова от автобуси „Груп“ в същия бургаски вестник двамата със съпруга й тръгват за Чехия. Само че там няма никаква осигурена работа, а са си платили за пътя. И така Иванка си осигурява пътници за отиване и връщане. А предлагала работа за мотокаристки и за болногледачки в болница.
„Аз трябваше да работя в болница, но нямаше въобще такава оферта и се върнах. Сега съм без работа, имам и здравословни проблеми. Обръщам се към вестника, за да помогна да не бъдат измамени и други наивни хора, останали без работа“, сподели Марина. Тя се надява, че измамата на двойката Димо-Румяна ще бъде разплетена от полицията и двамата ще получат заслужено наказание. И най-вече да се обадят и други измамени от двойката.
„Тези измамници трябва да спрат да си играят безнаказано с човешките съдби! Трябва да има затвор за тях и други да не смеят да го правят“, категорична е Марина.
Дано след тази публикация полицията най-сетне влезе в следите на двойката и ги настани там, където им е мястото.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here