Своя 149-ти храмов празник ще отбележи на големия християнски празник енорийската църква „Успение на Пресвета Богородица“ в Долна баня.
Рано сутринта тържественият камбанен звън ще прикани долнобанци и техните гости на Божествената Света литургия, последвана от празничен водосвет и тържествена лития около храма. Църковната служба ще бъде водена от енорийския свещеник ставрофорен иконом Пламен Димитров в съслужие с неговия син свещеник Емануил Димитров и традиционно украсена с прекрасните песнопения на женския църковен хор с ръководител презвитера Румяна Ангелова.
По стара традиция в неделята след Голяма Богородица в двора на църквата от ранни зори започва приготвянето на големия Богородичен курбан – чорба.
За неговата направа миряните от рилския град даряват десетки жертвени животни, зеленчуци и подправки, както и участват в неговото приготвяне.
В неделния следобед след вечернята, празничния водосвет и освещаването на курбана той ще бъде безплатно раздаден на хилядното множество миряни от Долна баня и гости на рилския град.Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here