Кирил Котев

Представили на различни държавни институции са иззели цялата документация, свързана с изграждането на нашумелия водопровод за минерална вода към няколко хотела, сред които семейният на роднините на кмета Кирил Котев и прочутата къща за гости на бившия зам.- министър на икономиката Александър Манолев.
„Всички представилите на държавните институции излязоха със становище, че няма закононарушения по изграждането на водопровода. Инвестицията е изцяло частна, УВЕКС не е работила по трасето. Средствата за изграждането на водопровода е на хотелиерите, не са вложени нито общински пари, нито общинска техника или работници. Само 5000 лв. струват прорезките на асфалта, а те са общо 5. Най- скъпи са тръбите и асфалтът. Не само аз, но и съгражданите ни смятат, че минералната вода не трябва да изтича в реката, както е в момента. Тя трябва да бъде по хотелите. Някои мои опоненти хитро използваха факта, че преди години с родителите ми вдигнахме два блока. Единият представлява семеен хотел, другият е жилищна сграда с над 15 апартамента, които разпродадохме. В жилищната сграда, в която и аз живея, минерална вода няма. Лична аз изплащам кредит за жилището вече 10 години, остават ми още две. Родителите ми са в частния бизнес от зората на демокрацията и никога не са били на държавни постове, за да има каквато и да било предпоставка за облагодетелстване. Всичко сме направили с труд и банкови кредите. И до ден днешен родителите ми имат магазин за блиндирани врати, алуминиева дограма, развиват и друга търговска дейност. Няма от какво да се притеснявам, само защото някой е изрекъл лъжа по мой адрес.
Що се отнася до къщата за гости на Манолев, цял град знае, че тя е изградено не по мое време. Тя е направена преди 2015 г., когато аз станах кмет.”, коментира проверката кметът на Сандански Кирил Котев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here