Валентин Герчев

Българските  села са богатство – богатство от знания и богатство на духа, подебившият кмет на ПетричАндон Чопаков пред жителите на район Огражден на родовата среща. Неврокопския митрополит Серафим благослови миряните и пожела на всички мир, любов и духовен напредък. С богата програма, песни, танци и автентични гозби, празнуващите показаха, че традициите са живи. А когато ги носим в сърцата си, ще ги предаваме от род на род, от поколение на поколение.

Андон Чопаков бе награден с почетен плакат по повод  100 годишнината от основаването на социалистическата партия в Петрич. Именно там бившият кмет покани и лидера на БСП Корнелия Нинова да присъства на събитието, на което той е основен организатор.

Чопаков е баща на топ адвоката Гергана и тъст на директорът по финансова дейност Борислав Коларов. Последният бе кандидат на левицата за кмет, но сега е преминал в редиците на партия ГЕРБ и не изпуска тяхно мероприятие.

Като кмет Чопаков съумя да овладее кризата със зърно като по негово разпореждане бяха засети общински площи в цялата община със зърно, което по времето на правителството на премиера Жан Виденов то бе изнесено в чужбина.

Като председател на потребителна кооперация той успя да я вдигне от нищото и намери начин за това. Разпродаде парцели на парче в центъра на града на фирми ,които в момента изграждат къщи и заведения. Там се намира и емблематичната къща с двете кули, която ще е вход на бъдещия градски парк на Петрич.

На родовата среща са присъствали и членовете на изпълнителното бюро на петричките социалисти. Те изказват благодарности към организаторите за доброто настроение, което са създали на всички присъстващи.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here