Иван Гешев е най- коментираната личност в страната.

„За първи път след демократичните промени в Република България за главен прокурор може да бъде избран магистрат от средите на прокурорите, при това номиниран единодушно от всички представители на прокурорската колегия на ВСС.
Същевременно, за първи път сме свидетели на това, че точно срещу тази кандидатура с цел – нейното бламираме, е организирана безпрецедентна атака, зад която открито прозират нечисти политико-икономически интереси.“, пишат в писмо до ВСС магистрати от ОП – Кюстендил, РП – Кюстендил, РП – Дупница и ОСО – ОП – Кюстендил.

Писмото на магистратите

29- те магистрати, които са се подписали, считат още, че процедурата по така важния за съдебната система и страната избор трябва да протече по нормативно установените правила, без да бъде повлияна от недопустим външен натиск.
„Вярваме, че на 24.10.2019 год. ще надделеят конституционният ред и здравият разум. Защото повече от всякога се нуждаем от проявяване на държавност в най-висока степен, се казва още в изпратеното от магистрати от Кюстендилско писмото до ВСС.

Писмото е подписано от 29- има магистрати.

Единствената кандидатура за обвинител №1 в страната е на прокурора Иван Гешев. Около избора обаче се вдига невъобразим шум, а темата е една от най- горещите в момента.

Краси Веселинова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here