Христо Крушарски, в средата, с жители на родното си село Говедарци.

Здравен пункт с аптека и линейка към него прави футболният бос Христо Крушарски в родното си село Гведарци. Той удари яко рамо на Светла Ашкова, която е кандидат за кмет на самоковското село. Пред симпатизанти на ГЕРБ босът на „Локо” Пловдив обяви пълната си подкрепа за Ашкова и очерта плановете си как да помогне на селото. Според него Светла Ашкова и в момента работила, сякаш е кметът на селото. Екскметът Бойчо Шуманов, който отново ще се кандидатира за поста, заяви, че преди четири години изборите са били манипулирани и призова бъдещите членове на секционните избирателни комисии в Говедарци стриктно да изпълняват своите задължения по закон.


Ашкова вече организира екскурзии за своите съселяни. На 17 август три автобуса ще отпътуват до един от стоте национални туристически обекта в България. Десет дни по- късно ще има пътуване и младите майки от село. Христо Крушарски е обещал, че ще поеме част от разходите около тези пътувания. Освен това той в момента финансира и почистването на селските гробища. Пред събралите се жителите на Говедарци Крушарски сподели още, че е наел две помещения под наем в центъра на селото с идеята да ги превърне в здравен пункт и аптека. Той е постигнал договорка с най-добрия специалист от селото д-р Георги Дормишев да поеме грижата за всички нуждаещи се от здравно обслужване. Крушарски обеща още до дни да закупи линейка, която да бъде към здравния пункт в селото, като й че ще работи за почистването и зарибяването на четирите реки в региона.
Пред „4Власт“ Крушарски каза, че ако случайно неговата фаворитка не победи на изборите, той ще продължи да работи за благото на родното си село, но не със същото темпо.
Шефът на „Локо Пловдив“ добави, че е бил озадачен от от факта, че местните хотелиери не са откликнали на поканата за среща с министъра на туризма Николина Ангелкова. На срещата са присъствал и народният представител и общински ръководител на ГЕРБ Самоков Валентин Милушеви, кметове на села и някои от активистите на ГЕРБ-Самоков.
„Бяха обсъдени теми, свързани с инфраструктура, ВиК мрежата. Обсъдиха се много инициативи, които са изключително важни за региона, а местните хора от туристическия бизнес пренебрегнаха това важно мероприятие и предпочетоха да си останат в къщи“, сподели Крушарски.
В края на събранието на въпроса кой ще е човекът, които той ще подкрепи на предстоящия балотаж за избор на кмет на Община Самоков, той сподели, че предпочита да остави този въпрос без отговор.
Стана ясно, че Христо Крушарски заминава на 20- дневна командировка в Аржентина в качеството му на длъжностно лице от агенцията за борба с градушките. Местните му пожелаха добър път и насрочиха следващата си среща с него за 05.09.2019г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here