Краси Веселинова

Стотици жители и гости на Кюстендил, сред тях и кметът на общината Петър Паунов бяха част от Архиерейска вечерня с Молебен канон в храм „Успение Богородично“ в областния град.

Вечерната служба бе оглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит. И на този Молебен канон, за втора поредна година бе донесена иконата на Света Богородица- „Скоропослушница“, която е за поклонение у нас от Украйна. До нея се докоснаха присъстващите местни вярващи християни и се помолиха за здраве пред Света Богородица.

Алеята пред храма и при входа на храм „Успение Богородично“ са украсени преди големия християнски празник – Успението на Божията майка, който е на 15 август. Над входа е поставена голяма икона на Св. Богородица. Така се слага началото на службите и събирането на миряни преди Голяма Богородица, когато през храма преминават хиляди кюстендилци, за да се поклонят и помолят за здраве.

В самия ден Успението на Божията майка ще има служба в храма, а в градинката при обредния дом ще върви празника Панагия – Въздигане на хляба.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here