Соня Иванова номинира зет си Кирил Писов, Ваня Пецанова намести в листата сина си, Стоян Укев батовчед си Николай Шутаков… За кмет издигнаха Слави Благоев

Членовете на ГЕРБ Струмяни се номинираха за общински съветници по домакинска книжка. Всеки гербаджия издигаше за съветник я брат, я сват и на булката брат.

Кирил Укев отказа да е кандидатът за кмет на Струмяни на ГЕРБ

Членът на ръководството на партията Соня Иванова номинира зет си Кирил Писков, досегашен общински съветник. „Ей, никой нямаше да го предложи, ако балдъзата му не беше на линия. Каква работа свършиха за 4 години съветниците?”, гръмна скандал в залата и част от присъстващите напуснаха. Ваня Пецанова, която също е член в ръководството и работи в Областната служба „Земеделие” Благоевград при лидера на ГЕРБ Струмяни Кирил Укев, намести в листата сина си Радослав, който е едва на 24 години. Горският Стоян Укев пък номинира братовчед си Николай Шутаков, който е зет на Кирил Укев.  Смият Стоян Укев беше номиниран от колегата си горски Стойчо Ралков. Илия Апостолов пък излъчи брата на зет си Слави Благоев.

„Всички в листата са не да работят, а да вземат заплати, защото възнагражденията на съветниците в Струмяни е на д 500 лв.”, бяха коментарите на част от присъстващите в залата.

Местните издигнаха Кирил Укев за кмет. Той обаче си направи отвод с думите: „Аз живея и работя в Благоевград и не желая”. Самият той предложи за съветник Ваня Илиева, която се бори с настоящия кмет Емил Илиев, но загуби. В състава на общинските съветници влезе дясната ръка на настоящия кмет Илиев Величка Чиликова, която беше най- довереният човек на Илиев и представител в ОИК.

Величка Чиликова беше предложена от Ваня Пецанова, която пък е дясна ръка на Укев. За кмет беше предложен Красимир Станков, но той си направи отвод, като обяви, че ще се кандидатира, но не от ГЕРБ, а с подкрепата на широка коалиция. В край сметка Слави Благоев прие тежката корона на кандидат за кмет. Благоев работи на бензиностанция.

„Работи човекът, лошо няма, но какъв опит има той, за да заеме този отговорен пост.”, коментираха част от присъстващите, които отказаха да участват в шоуто тип Бай Гальо прави избори. Според тях така партията се поставя в услуга на настоящия кмет  Илиев.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here