Отмениха половината влакове по маршрута на теснолинейката, само 1 локомотив изправен

Вчера от БДЖ са отменили 4 от 8-те влака по маршрута на теснолинейката от Септември за Добринище. Това съобщи за  “4ВЛАСТ” Кристиан Ваклинов от гражданско сдружение „За теснолинейката”.

Не са пътували влакът, който тръгва от Септември за Добринище в 12:25 часа, както и този, който пътува в обратната посока в 17:50 часа. Композициите с номера 16 101 и 16 104, съответно с часове на тръгване в 02:20 и 10:20 часа също са били отменени. От БДЖ също съобщиха за това на сайта си.

Причината за създалата се ситуация според Ваклинов е фактът, че През последния месец броят на работещите локомотиви драстично намалява. За изпълняването на разписанията на влакчетата са необходими 3 локомотива. Днес обаче изправен бил само 1.

А от държавните железници наели автобуси от други фирми, за да осъществи превоза на хората, които разчитат на влакчетата по линията.

За възможността теснолинейката изцяло да спре сигнализира преди няколко седмици сдружението на Кристиан Ваклинов. Причината за това е продължаващата тенденция за намаляване на технически изправните локомотиви. Те са на около 50 години, а някои от тях и по-стари, и се нуждаят от ремонт.

Ако теснолинейката спре хиляди жители на населени места от общините Белица, Якоруда, до Велинград и Септември ще останат без транспорт.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here