Кирил Котев

Кметството в село Ново Делчево беше най- горещата тема, издигнатият за кмет бивш член на ВМРО В. Апостолов: Имахме съветници и депутат, един пирон не забиха, с кметa Котев работихме отлично

Съветникът на РЗС Калин Терзийски намери място в редиците на ГЕРБ за вота на есен

Със 104 на 6 гласа Кирил Котев прегази протежето на Цветан Цветанов, бивш областен управител на Благоевградска област Георги Баханов при номинациите за кмет на Сандански. Името на Баханов хвърли в залата бесен гербер от Ново Делчево. Той беше разгневен от факта, че Кирил Котев издигна настоящия кмет на селото Валентин Апостолов за шести мандат, но този път от ГЕРБ, а не от ВМРО.

Димитър Арнаудов от Ново Делчева номинира Георги Батанов за кмет

”Не те ли е срам?”, провикнаха към се 10 души в залата. Самият Баханов не беше в залата, след събранието той беше забелязан в центъра на града по джапанки.
Герберите коментираха: „Цветан Цветанов му е кум. Доколкото си спомняме, той е член на ЦИК.

Калин Терзийски и Илия Георгиев

„Най вероятно няма право да се кандидатира, влиза в конфликт на интереси.”, уточни водещият Петър Дудушев. Въпреки това предложението беше гласуване, за Баханов обаче гласуваха едва 6 души, 28 бяха против и 18 гласуваха с въздържал се.
„Извадихте го от нафталина. Та нали с него загубихме кметските избори срещу Андон Тотев.”, припомниха герберите.
„Аз съм против Валентин Апостолов да бъде издигнат за кмет от ГЕРБ на Ново Делчево.”, кресна от място Димитър Арнаудов. Още един, двама от залата също бяха против с мотива „ние си имаме гребери, защо ги пренебрегвате”. Валентин Апостолов е един от учредителите на ВМРО в Сандански. Той се отказа от членството в партията за сметка на това в ГЕРБ. Пред камерата ни заяви: „ВМРО има министър, имаме съветници в местния парламент, имаме депутат. Трябва да ви кажа, че те не са забили един пирон в селото, не са засадили един храст. Молил съм се за един чувал цимент и него не го дадоха. Трябва да ви кажа, че Атанас Стоянов никога няма да се кандидатира за кмет, той няма сърце за този пост. Ново Делчево наброява 1300 души и всички жители ме ценят, защото съм направил много за селото, с подкрепата на Кирил Котев и ГЕРБ.”

Кметът на Ново Делчево

В листата за общински съветници влезе един от досегашните съветници на РЗС Калин Терзийски. Той беше придружаван от общинския съветник шивашкия бос Илия Георгиев. Двамата заявиха, че се оттеглят от РЗС заради авторитаризма на лидера. „Не сме съгласни с много изявленията и ходовете му.”, обявиха те. Част от листата на ГЕРБ стана и синът на д-р Гацев, досегашен съветник от БЗНС „Ал. Стамболийски“. Димитър Гацев в момента временно изпълнява длъжността управител на пречиствателна станция Лиляново.


Рекорден брой гласове, цели 86, събра Стоян Стоев, който е първият председател на ГЕРБ в Сандански, в момента той е зам.- шеф на ДАМТН. 106 гласа номинираният за кмет Кирил Котев оглави листата. Дудушев, който го предложи, събра 103 гласа. Стоян Ангов- 104 гласа. От листата изпаднаха двама общински съветници. Един от тях е Георги Синански, който беше номиниран, но извика кмета между редовете и съобщи, че иска отвод. Това и направи в последствие.

Зам.- кметът Зорица Органджиева

Иван Терзиев дойде на събрание и също помоли да не бъде номиниран. В листата влезе и зам.- кметът Зорица Органджиева, тя беше предложена от Кирил Котев. Общо 29 съветника се събраха в листата. Гост на събранието беше кметът на Петрич Димитър Бръчков.

Кметът на Петрич Димитър Бръчков присъства на събранието.

Нови попълнения бяха д-р Христо Мегеров, Костадин Кесаров, Мария ГеришеваЕленко Атанасов, Емил Арнаудов, Иван Захов, Илия Марчев, Радостина Орманкова, Атанас Атанасов, Ктоян Костадинов, величка Бакърова, Гергана Петрова, Димитрина Матеева, Кристиян Храсналиев, Костадин Ангелов, Лилия Варосанска, Виолина Андреева, Снежана Ибришимова, Сладина Ерменкова. 104 гласа, само с два по- малки от кмета Кирил Котев събра настоящия председател на общинския съмет Георги Георгиев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here