Треньорът Илиян Пенев качи най- добрите си биатлонисти на Мальовица, забиха знамето на Спортен клуб „Сапарева баня“ на върха

0
1

Най- добрите биатлонисти от СК “Сапарева баня“ начело с треньора си Илиян Пенев се качиха на връх Мальовица. Сред участниците, които изминаха маршрута от над 30 километра с положителна денивелация до върха, бяха най-добите състезатели юноши и девойки от клуба на Илиян Пенев.


Най-ниската точка от маршрута, която е в самото начало при ЦПШ Мальовица, се намира на 1720 м надморска височина, хижа „Мальовица“ е на 1960 метра, а планинският ас Мальовица е с височина 2729 метра.


Връх Мальовица отдавна беше залегнал в плановете на Пенев в спортната подготовка: „Радвам се, че успяхме! Този поход беше планиран в подготовката ни. Всички от отбора се чувстват добре, малко са поуморени, но много заредени “, сподели от върха за „4Власт“ Илиян Пенев.


Той направи много снимки, видеоклип от изкачването на Мальовица. Групата гордо заби знамето на любимия си отбор “Сапарева баня“ на върха. Изходната точка за отбора е била хижа „Пионерска.“
„Маршрутът не е никак лек, но е постижим почти за всеки, дори и за хора, които не са много активни в спортуването, но с желание за повече движение, красиви гледки се постига. Тръгнахме заедно с отбора рано тази сутрин от хижа “Пионерска“, минахме през хижа „Вада“, стигнахме до комплекс „Мальовица“, след това до хижа „Мальовица“ и за кратко време до връх Млаьовица, от там се спуснахме за Седемте рилски езера и отново се върнахме на стартовата точка хижа „Пионерска“. Цялата тази обиколка от 30-35 км я минахме с отбора за около четири часа и половина“, разказва с удовлетворение Пенев.
Запалените спортисти, който тренират биатлон в клуба на Илиян Пенев, често изкачват и други върхове. Всички те са показали завидни умения и спортен дух през годините, обирали са всички титли благодарение на двамата треньори – баща и син Райко и Илиян Пеневи.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here