Минералният комплекс "Плажь" към СБР Сапарева баня е любимо място за отдих на сапаревобанци и госитите на града.

Напълно обновеното крило на Специализираната болница за рехабилитация в Сапарева баня отвори врати. Като новодомци първите пациенти вече са настанени в чисто новите стаи.
„Новото крило разполага с общо 12 стаи и 2 апартамента.”, уточни управителят Станислав Павлов. Той съобщи, че все още не е направено официално откриване, защото има довършителни дейности по крилото, които предстои да се извършат. Заради големия интерес към болницата и лековитата вода обаче в стаите са настанени пациенти.

С 200 стаи и лековита вода разполага болницата.

„Стаите са изцяло ремонтирани, с ново обзавеждане, ремонтирани бани. Сградата е с нов покрив, нови ВиК и ел. инсталации. Предстои саниране на сградата, затова още не може да се каже, че е на 100% готова. Надяваме се до месец да приключим.”, каза още Павлов.
Напливът към санаториума е огромен. Част от него е и комплексът „Плажь“, който разполага с басейни с минерална вода, които предлагат прохлада и водни забавления, също игрище за плажен волейбол, снек бар.
В санаториума опитните рехабилитатори предлагат лечение с минерална вода, на разположение са вътрешен закрит басейн с минерална вода, вани с минерална вода и вани за подводен масаж. Гостите може да се възползват от калолечение, лечение с луга, физиотерапия и механотерапия и лечебна физкултура. Болницата разполага с общо 200 легла и работи по програмите на НОИ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here