Инж. Росица Димитрова

„Спираме всичко и правим проверка на това, което е минало до тук като процедури“. Това обеща пред недоволните жители на гоцеделчевското село Баничан общинският кмет Владимир Москов и заяви, че лично ще ги информира за резултатите.

Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов

Вчера вечерта в селото се проведе общоселско събрание, на което местните споделиха своите опасения от случващото се пред общинския управник и управителя на ВиК – Благоевград инж. Росица Димитрова. На събранието присъстваха и кметът на селото Иван Каръков,  началник на район ВиК – Гоце Делчев инж. Димитър Трампурцов и директорът на дирекция „ТСУ“ в Община Гоце Делчев Петър Мутафчиев.

Шефът на ВиК – Благоевград Росица Димитрова обясни, че към момента сигнали за проблеми с водата в Баничан не са постъпвали в дружеството. Тя също обеща проектът да бъде спрян и благодари на хората за активната гражданска позиция. По думите й жителите  на селото ще получават вода само от водопровод „Бараката“, каквото е желанието им.

Както вече ви информирахме, в петък жителите на Баничан излязоха на протест и с жива верига спряха работата на изкопната техника. Според тях фирма „Пирин спринг“ иска да ползва водата от водопровода, който захранва селото, за да бутилира трапезна вода.

Засега от фирмата не са коментирали официално случая.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here