Община Банско обучава деца от 2- ри и 7- ми клас за бъдещи служители на МВР

0
1

Детската полицейска школа част от общинската лятна програма приключи успешно

Тази година детската полицейска школа бе разделена на два етапа, като първият етап приключи на 26 юни с децата от детските градини, подготвителните групи и първи клас. Вторият етап се проведе през месец юли с децата от 2-и до 7-и клас на училищата ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – село Места, ОУ „Свети Климент Охридски“ – град Добринище, СУ „Неофит Рилски“ – Банско и Начално училище „Св. Паисий Хилендарски” – Банско.

 


В заниманията взеха участие над 50 деца, които редовно и с голям интерес посещаваха курса. Организираните спортни игри са близки до дейността на служителите от полицията като стрелба с пистолет, изземване на веществени доказателства, залавяне на извършители на престъпления и др.
Децата посетиха и Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, където разгледаха цялостното оборудване на пожарните коли и се запознаха с основните дейности на пожарникарите.


Школата се проведе със служители от Районното управление – Банско, инспектор Катя Чакърова и младши полицейските инспектори Петък Ергин и Ангел Юруков.
На всички деца бяха раздадени грамоти за участие от името на кмета на Община Банско – Георги Икономов и началника на РУ – Банско – главен инспектор Иван Попов.
Всички участници получиха и още един подарък за спомен – фланелки с надпис „Детска полицейска школа“.

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here