Димитър Бръчков

 

Венко Стефанов

Политическа партия ГЕРБ сне политическата си подкрепа от настоящия кмет на Петрич Д.Бръчков. Това обяви източник на 4ВЛАС от централата на партията на премиера Бойко Борисов, но пожела анонимност. Веднага потърсихме за коментар кмета Димитър Бръчко.

„Слуховете за моята смърт са твърде преувеличени, разбира се, ГЕРБ има много способни хора, които ще се справят отлично с поста на градоначалник. Няма такова нещо като снето доверие, най вероятно партията на Тане Пенев в Петрич, което е със същата абравиатура е снела доверие от мен, но не и партия ГЕРБ. А дали ще се кандидатирам, рано е да се каже. Има още много време, предстои насрочване на събрание, по устав трябва да има три номинации, централното ръководство решава.“- каза кметът Димитър Бръчков за 4ВЛАСТ.

Изненадващо от ръководството на партията е направен анализ на досегашната политика, която е изпълнявал Бръчков, която обаче не кореспондира с вижданията съпартийците му в Петрич. Те са свързани с множество нарушения, които е направил екипа на градоначалник при провеждане на обществени поръчки. Отделно имало и сигнали не само от граждани, но и от фирми и граждански сдружения, в които обстойно са описани точка по точка всички евентоални злоупотреби. Най-фрапиращата от тях е реконструкция на сграда на музей, който обаче не фигурира в терена на изграждането на бъдещия парк на Петрич. “Можете да го напишете! ГЕРБ снема политическото си доверие от Димитър Бръчков!“, сподели нашият източник. В момента се водят спешни преговори за намиране на подходяща кандидатура за предстоящият местен вот за кмет на Петрич. Спрягат се две имена. Това са на сегашния народен представител Георги Динев и на бившият депутат инж. Митко Захов. По-всичко личи, че ако Захов се съгласи, той ще е кандидатурата на ГЕРБ за надпреварата за кметските избори в Петрич. Захов е кадър на партията на Б.Борисов ,и въпреки, че има солиден бизнес, най-вероятно ще склони да оглави надпреварата. Петричани го обичат, заради добрия му характер и отзивчивост. Той е помагал на много петричани без обаче да афишира това си качество. Има политически опит. Но все пак при отказ от негова страна, ГЕРБ има резервен вариант в лицето на сегашният депутат Георги Динев, издаде единствено пред 4ВЛАСТ  от ръководстото на партията на Б.Борисов. Бръчков ще бъде помолен сам да се откаже от надпреварата. Той обаче няма да бъде арестуван, както настояват петричани. След като се оттегли доброволно от кметските си правомощия  съда е единствената законова институция, която ще определи дали той е наистина злоупотребил с власт, докато е бил кмет за тези 4 години.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here