Людмил Терзиев

Хаджидимовският кмет Людмил Терзиев има спестени 10 000 лв. от наеми, предоставени му от банка, която настанил у дома си, а в банка държи спестени 30 000 лв., е написал в имуществената си декларация Терциев

Както писахме, кметът на Хаджидимово влезе сложна финансова афера, като  е получавал без никакво обезпечение гаранции от частна банка за пред фонд „Земеделие“.

Така червеният градоначалник получава евросубсидия за построяването на голяма къщи за гости за дъщеря си.

Къщата се води собственост на фирма – ЕТ „Катерина Терзиева“, дъщерята на кмета. Финансовата институция има офис в къщата на кмета. Същата банка обслужва общината.

Според хора в управата на града пък той е принудил и второстепенните разпоредители, както и служителите на общината да си получават заплатите в тази банка.

Дъщерята на кмета към момента на искането на гаранцията е управител и на друга фирма – – „Спринт АТ“ ЕООД, която има около 75 000 лв. задължения към НАП. При подобен резултат никоя банка не би дала какъвто и да било кредит.

Пред миналата година фирмата е прехвърлена на свата на кмета Атанас Александров Манахов, който обаче я прехвърля на Величко Караасенов. Въпросният мъж е от ромски произход от гърменския кв. „Кремиковци“, който освен безработен, е и малоимотен.  

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here