Председателят на Общинския съвет в Дупница Емил Гущеров изглежда не само налита на бой и псува, но и скубе. Този път за щастие само плевели, но само за сега. С мотика в ръка във фейсбук страницата си Гущеров се закани и на съпатрийците си.  ОбС шефът постна поредната фотосесия от заниманията си с агрофитнес, като направи елегантна препратка към политиката. Припомняме, че преди около месец в ГЕРБ се разрази страшен скандал с участието на Гущеров и лидера на ГЕРБ старейшини Йордан Йорданов. Гущеров засипа с обиди съпартийка и налетя на бой срещу по- възрастния си колега, който я защити.
И до момента от ГЕРБ не са казали и гък по скандала, нещо повече, дейният им председател на Общинския съвет си проправя път към челото на листата за предстоящите избори. Даже се коментира, че на официалната конференция на ГЕРБ в Дупница по номиниране на кмет и общински съветници, насрочена за 31.07.2019г., Гущеров ще бъде сред издигнатите кандидатури за градоначалник.
Дали пък заради това той така се е разработил, че чак изпоти мотиката. Даже лее мъдрости: „В градината плявата се отстранява. В политиката с интриги и лицемерие избуява, но се отстранява с решителни действия.“ Умотворението си той завършва с дежурната мантра на ГЕРБ: „Видими резултати!“.
Снимките изпратиха негови фенове, които са потресени и питат: „Това не е ли наглост? Не е ли като в поговорката „кръдецът вика дръжте крадеце“. Вместо да се извини за безобразията, сам да си подаде оставката, както от ГЕРБ, така и от Общинския съвет, не само за хулиганското си поведение, но и за това, че е подсъдим за източени 69 000 лв от „Напоителни системи“, Гущеров сипе инфантилни сентенции. Освен всичко, иска да е водач на листата на ГЕРБ. Сформират и гражданска квота, в която да влезе ресторантьор от Дупница с прякор Капуто и много други от „кол и въже“ – съобщиха наши източници от ГЕРБ- Дупница и изпраха новите рекламни публикации на Гущеров от страницата му във фейсбук.

Хората са потресени, как е възможно никой да не търси отговорност в създалата се ситуация от Емил Гущеров. „Истина ли е, че председателят на ГЕРБ Ивайло Константинов подклажда скандалите, само за да се прави на помирител, след като номерът им не мине с „прегазването на неудобните“? Истина ли е, че Гущеров е най- голямата му патерица, без която пада и той? Какво ги свързва така неразривно, защо Ивайло Константинов го налага и протежира, кой „бутна“ Гущеров в борда на директорите в Напоителни системи, защо Константинов го оневинява за всяка издънка, защо не каза и гък за скандала с откраднатите пари от „Напоителни системи“, защо прецака Йордан Йорданов за председателския пост в Общинския съвет и наложи Гущеров, защо го спасява, само защото има добро сърце ли? “ – питат съпартииците им. Те са разтревожени от факта, че ГЕРБ в Дупница може да загуби изборите на есен, заради самозабравили се местни политици. „Сам лидерът ни Бойко Борисов повдигна въпроса за това, защо загубихме големи области като Плевен Добрич и Ямбол, след като наляхме милиони левове. Хората вече не се впечатляват от строежите, а от морала ни, каза премиера.“- припомниха местните и добавят:
„И разбира се, че не се впечатляват, защото на всички е ясно, че строежите и ремонтите са на завишени тройно цени, а качеството е потресаващо и става дума за грабене на милиони евро. За какво се бие Гущеров, за какво налетя на бой на Йорданов, та не му ли стига, че го измести за една нощ от стола на председател в Дупница, стана ли превратът с протекциите на Ивайло Константинов?  Не му ли стига на Гущеров, че получава за една сесия в месеца над 2 000 лв. заплата от общината или иска пак да си бъде председател, пак да командва парада? Нека каже, коя и истинската причина да налита на бой и да псува по съпартийци, не е ли за кокала и до кога ще търпим това в ГЕРБ? Защо Гущеров е в ГЕРБ след като лично Бойко Борисов го изгони преди 10 години за работа с Братя Галеви, за скандала с опашката за безплатни джиесеми“Верту“, на която висеше и Емил Гущеров, „клъвнал“ на въдицата на журналисти, тръгнали на лов за лакоми и алчни политици?“ – питат хората, но ги е страх да застанат с имената си, защото не вярват, че Гущеров и гущероподобните ще си получат заслуженото.

Ивайло Константинов и Емил Гущеров се обличат от един и същи магазин, носят еднакви вратовръзки, костюми, най- вероятно сънуват едни и същи сънища, като близнаци са. Снимка: Лидия Павлова

По- скоро очакват гущероподобните да излязат като победители и да продължат да решават съдбата на Дупница. Борисов обаче има план. „Измислил съм го как ще стане. Няма да има милост за никого.“ – каза той на Националната конференция на ГЕРБ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here