Мая Манолова, която лидерът на БСП в Дупница и кмет на града Първан Дангов, кръсти Сестра Галева, днес се прототип на Мистър Бийн, за съжаление в политиката, не в шоубизнеса.

Мая Манолова и номинации на низови организации на БСП в нейна подкрепа за кмет на София взириви читателската ни аудитория от възмущение и отприщи горещи коментари. Извевестният юрист и общественик на Кюстендил Любомир Иванов направи изключително точен и аргументиран анализ, който публикуваме 1:1.

„Започват да изкристализират някои номинации за кметове на града с най-големият бюджет у нас, а именно столицата ни София. Прави впечатление едно напълно обективно обстоятелство, че се лансират кандидатури на хора, които не са родом от София, а са икономически емигранти в нея. В случая ще обърна внимание на г-жа/доскоро другарката Мая Манолова. Към настоящият момент тя е Национален Омбудсман на страната, но според изтекли данни в медиите има вероятност да е кандидат на БСП/подкрепена от БСП на евентуален балотаж за София-град.

Ако някой си е мислел, че навлизайки в ролята на Национален Омбудсман г-жа/другарката Манолова е била изолирана от текущата политика, е в сериозно заблуждение. Именно в това си амплоа, което по дефиниция следва да е обективно и надпартийно г-жа/другарката Манолова се изяви като „социална закрилница“ по дадени теми като: сметките на „Топлофикация“ АД София, проблемите с т.нар. „бързи потребителски кредити“, проблемите на майките с деца с увреждания и т.н. Но освен, че и се даваше трибуна т.е. популярност и рейтинг на широката публика убягваше следният много важен момент: резултатност от цялото това вербализиране на проблемите. Ами резултатността е нулева, защото няма обективно решение на поставените от г-жа/другарка Манолова проблеми. Нито се промени тарифирането на услугите на „Топлофикация“ София, нито се коригираха лихвите по т.нар. „бързи потребителски кредити“, нито майките на деца с увреждания получиха някаква по-специфична подкрепа от държавата.

Впечатление обаче направи „флиртуването“ на г-жа Манолова с известният шоумен на съвременният градски фолклор Слав Трифонов и екипа му по доста теми. Дори имаше съвместна акция за промяна на изборното законодателство между Националният Омбудсман и екипа на Шоуто. Всъщност това е сериозен прецедент в БГ политиката: косвена законодателна инициатива със сценаристи на токшоу, което може да мине в графата “И ний сме дали нещо на света“. Уважаеми читатели, за да разберете гротеската на тая сцена си представете известният комик Роуън Аткинсън /Мистър Бийн/ да „входира“ законопроект в Камарата на Общините в Лондон, с който да иска от управляващите да има „Брекзит без сделка“ съвместно с Найджъл Фарадж. Ако може дори и да си го представите.

Всъщност в идеята на БСП за повторение на модела „Радев“, с които се спечелиха президентските избори има логика. Но, до издигането на Президент Радев за кандидат, той не беше заемал каквито и да е партийни позиции в БСП и бе номиниран в качеството му на генерал от една от най-авторитетните наши институции: Българската Армия. Очеизваждащо е, че при г-жа/другарка Мая Манолова този обективен елемент липсва. Тя е кадър на партийната школа на БСП и е твърде обвързана с нейните крайни идеолози.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here