Градоначалникът на Благоевград Атанас Камбитов с номинация „Кмет на месеца“, за приза се борят и колегите му от Банско и Белица Г. Икономов и Р. Ревански

Атанас Камбитов

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов е сред номинираните в „Кмет на месеца“ за месец юли, част от конкурса „Кмет на годината“. Темата е „Спортно лято“, а в надпреварата са включени градоначалници на общини, които предоставят разнообразни възможности за спорт на децата през ваканцията.
Номинирани в същата категория, но за малка община са колегите на Камбитов от Пиринско Георги Икономов, кмета на община Банско, и Радослав Ревански градоначалник на Белица.

Георги Икономов

Всеки може да даде своята подкрепа за номинация на https://www.kmeta.bg/…/konkurs-kmet-na-meseca-za-yuli-na-te… до 28 юли.

Кметът на Белица Ревански

Ежегодно Община Благоевград и спортните клубове организират безплатни занимания за учениците през лятната ваканция. Тази година те стартираха на 1 юли и ще продължат до края на месец август.
В инициативата са включени различни видове спорт като баскетбол, плуване, художествена гимнастика, футбол, спортна стрелба, лека атлетика, естетическа гимнастика, самбо, спортна гимнастика, тенис на корт, шахмат, кик-бокс, ориентиране и лека атлетика.
На територията на Община Благоевград развиват дейност 61 спортни клуба, в които работят лицензирани треньори и специалисти от високо спортно-педагогическо ниво. Всички тези клубове се финансират ежегодно от общинския бюджет по действащи правила и наредба, одобрена от общински съвет Благоевград. За 2018 година броят на децата, занимаващи се активно със спорт е около 1800, а броят на учениците и младежите, занимаващи се с масов спорт е около 2500 за 2018 година.
Номинираните за „Спортно лято“ са
– За малка община – Георги Икономов (Банско), Сунай Халил (Момчилград), Радослав Ревански (Белица)
– За средна община – Юлиян Найденов (Силистра), Донка Михайлова (Троян), Никола Белишки (Панагюрище)
– За голяма община – Живко Тодоров (Стара Загора), Йорданка Фандъкова (София), Атанас Камбитов (Благоевград).
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here