Домът не семейството е съсипан до основи.

Огнен ад погълна къщата на Фатиме Весалова и Ахмед Талип в Белица вчера в късния следобед. След часове борба пет пожарни екипа от Разлог, Якоруда, горски от ДГС – Белица и местни доброволци са успели да спрат огъня, спасявайки имоти на съседите. Пожарът е изпепелил до основи къщата на Фатиме и Ахмед, плевнята, изгорели се и животните им.


В Белица е в ход кампания в помощ на семейството, останало без дом. От кметството призовават хората да помогнат в разчистването на отломките, останали от къщата след пожара, както и да подкрепят финансово Фатиме Весалова и Ахмед Талип.


„Най-сърдечно благодари на ДФ „Пожарна безопасност“ Община Белица с ръководител Лазар Лардев , ДГС – Белица с директор инж. Иван Богданов, Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” гр. Разлог с началник гл. инспектор инж. Костадин Атанасов Добрев, за своевременно предприетите мерки за потушаване на пожара.
За съжаление огънят е унищожил почти всичко на семейство Фатиме Весалова и Ахмед Талип, но благодарение на проявения професионализъм и мъжество на огнеборците гл. инспектор инж. Костадин Добрев, инж. Иван Богданов, Илчо Кондаков, Лазар Лардев, Алиш Каписъски и служителите на РСПБЗН- Разлог – Тодор Тодоров, Росен Татарски, Асен Коцаков, Любчо Джолев, Стефан Кирилов и служителите при УПБЗН – Якоруда – Борислав Бучков, Атанас Рачовичин, Муса Мусов и Ахмед Манзурски, къщите и селскостопанските постройки на съседите са спасени и е предотвратена още по-голяма трагедия. Така доказваме слогана, че заедно можем повече.”, споделя кметът на Белица Радослав Ревански.
От администрацията умоляват младите мъже на Белица да участват в почистването на останките от пожара в къщата и плевнята на семейство Фатиме Весалова и Ахмед Талип. Община Белица осигурява техника и хора от временната заетост, които обаче са малко на брой.
Също така се приканват хората, които имат възможност, да помогнат и с парични средства или като дарят с покъщнина.
Средствата могат да бъдат преведени на личната банкова сметка на Фатиме Весалова
IBAN BG06STSA93000008736675
BIC STSABGSF
Банка ДСК – клон Белица
Титуляр: Фатиме Мустафа Весалова
От общината уточнява, че всеки, който направи паричен превод на посочената банкова сметка да запише – ДАРЕНИЕ, за да се избегне такса. В читалище „Георги Тодоров 1885“ гр. Белица пък е организиран и списък на дарителите. Всеки, който желае да дари по-малка парична сума, ще бъде записан, а списъкът представен на семейството.
”Знаем колко трудолюбиво, но бедно семейство са Фатиме и Ахмед. Нека проявим своето милосърдие и да помогнем на изпадналите в беда наши съграждани!”, призовават от общината.
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here