Нов общински съветник зае мястото на отстранената заради конфликт на интереси Румяна Гьорева

Валентина Страхилова е новият общински съветник от групата на партия ГЕРБ, която вчера положи клетва в началото на редовното заседание на Общинския съвет в Перник. Тя заема мястото на Румяна Гьорева, която  лично депозира желанието си да напусне ОбС.
Валентина Страхилова е магистър по здравен мениджмънт, дълги години работи като акушер на АГ кабинет в пернишката болница. В момента заема позицията и на областен координатор на Алианса на българските акушерки. След като положи клетва като общински съветник тя беше освободена от длъжността контрольор на ДКЦ1 Перник ЕООД, след внесено заявление от нея в ОбС.
Валентина Страхилова е член на партията от самото основаване на ГЕРБ, два мандата е в  общинското й ръководство.
Припомняме, че Румяна Гьорева бе отстранена от общинския съвет след решение на съда за конфликт на интереси.

Според съда има конфликт на интереси при гласуването на отдаване на общински терен под наем на Румяна Гьорева, за да направи частна детска градина в сградата на държавна. По-късно скандалът стана известен като „Бедни и богати“, след като Гьорева боядиса едната част на градината в нови цветове, а останалата остана небоядисана.

Според решението на съда, което не подлежи на обжалване, защото е крайно, Румяна Гьорева не е трябвало да участва в гласуването в Общинския съвет за собствената си детска градина. Трябвало е да не взема участие, защото това се води конфликт на интереси.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here