Проекта се реализира със средства от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Стойността на проекта е в размер на 520 339,88 лева, съобщи кметът Владимир Джамбазки.

Целта на проекта е в двора на детската градина да се обособят седем самостоятелни площадки за игра на открито, като всяка е оборудвана с аналогични съоръжения за игра, съобразени с възрастта на отделните групи. Ще бъде изградена и една обща площадка за спортни игри, след което предстои и цялостно озеленяване на дворното пространство и изграждане на нова поливна система за зелените площи.Ще бъде завършена и оградата на детската градина с масивна такава.

В помещенията на сградата се предвижда ремонт и реконструкция, подмяна на настилката в някои от тях, подмяна на парапетите по стълбището и балконите, оформяне на терасите и покриване на входното предверие.

В кухненския блок кухнята ще се преустройства като разливна и част от помещенията ще променят предназначението си. Ще бъдат демонтирани старите вентилационни инсталации и ще бъдат изградени нови такива. Ще се подменят и някои врати в сутерена, като старата дървена дограма ще се подмени с нова PVC.

Започна монтирането на детските съоръжения за игра в двора на Детската градина „Юрий Гагарин“ в Долна баня. След монтирането на всички модули, на ударопоглъщащата настилка и изпълнението на игрището ще се пристъпи и към цялостното озеленяване на двора на детското заведение в рилския град.
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here