Десислава Стойнева (вдясно)

Юристът на община Дупница Десислава Стойнева, която води протестите срещу „Кабинета Орешарски“ е освободена от длъжност в община Дупница. „Договорът ми беше граждански, изтече онзи ден и не бе подновен. Това показва, че ръководството на ГЕРБ в Дупница не ме обича. Аз съм адвокат, това не ме притеснява, имам адвокатска кантора и достатъчно работа. не съжалявам, че водих протестите срещу Орешарски, мога да ги поведа и срещу управляващите. Причината за освобождаването ми е само една- на почит са подмазвачките, не хората, които казват какво мислят, някой добре се е постарал да ме оклевети, а може би съм и опасна, защото свърших най- черната работа, дъвърших ликвидацията на разграбената „Общинска счетоводна къща“, ръководена от Иванка Терзиева.“- каза Десислава Стойнева за 4ВЛАСТ и добави: 

Ивайло Константинов се прави на глух, категорична е Стойнева, която призова „старите муцуни“ да отстъпят място на нови лица.  „Муцуните“ биха шута на реформаторите, са коментарите в социалните мрежи.

Най-интересното в случая е, че съм част от общинското ръководство на ГЕРБ, както е Методи Чимев, Радослава Чеканска, Емил Гущеров. Член на общинското ръководство с решение на Изпълнителната комисия от м. януари, тази година, въпреки че на събранието станах и казах, че не желая да бъда част от ръководството, а призовах да си отстъпвам правото на нови лица, вече има нужда от нови лица, лидерът на ГЕРБ Ивайло Константонов, който ръководи събранието се направи на глух, Цветомир Паунов беше, той ме чу. Да, имам някои критики към част от политиката на ГЕРБ, но така ли се постъпва с малкото, които мислят в тази партия.“

 През 2013 г Стойнева обяви, че полицаят Сергей Симеонов изпълнявал нареждания на Борислав Динев, тогава пак началник на РУ- Дупница и заставя адвокатката да подпише, че няма да подстрекава протестиращите да блокират Е-79 срещу Пламен Орешарски, разпитвали и Методи Стойнев, бив лидер на „Атака“. БСП – съветникът Г. Пехливански поиска оставката й от общината.

 В интервю за екипа ни Стойнева обяви: Олигарсите на България са кръговете на Пеевски, Божков, Цветан Василев, Хампарцумян  

 Съветникът Георги Пехливански се излага с исканата ми оставка – адвокат съм на свободна практика, БСП и ДПС губят властта през септември

Вижте подробностите от миналото:

180-01-81-DSCN8581 copy

Шефът на полицията в Дупница Борислав Динев притисна водача на бунта в Дупница срещу правителството на Орешарски – юриста на общината Десислава Стойнева, да не ходи на протеста на главен път Е-79. Натискът над най-видния бунтар на Дупница е упражнен в кроя на миналата седмица. Десислава Стойнева е привикана в полицията да подпише разпореждане, че няма да подстрекава протестиращите да блокират Е-79 и да обещава, че никога няма да нарушава обществения ред. Бунтарката категорично отказала да подпише.

180-01-03 copy„Заявих, че това е несериозно и че с един подпис от моя страна не мога да гарантирам, че някой от протестиращите, а те са толкова много, няма да изскочи на своя глава на пътя”, заяви Десислана Стойнева. Тогава част от подчинените на Динев извикали други свои колеги за свидетели на отказа.

Untitled-1 copy„Не помня имена, но държанието на полицаите беше на отлично ниво. Те ме извикаха по нареждане на Борислав Динев. Лично ми се обади полицаят Сергей Симеонов. Те не са виновни, защото изпълняват нареждане на началника, няма как”, разказа за посещението си в участъка Деси Стойнева. Тя е категорична, че пак ще ходи на Е-79 и че не се е изплашила от Динев.

Untitled-2copy„Управляващите се плашат от събуждането на провинцията, защото е доста страшно за тях блокада на големи пътища и магистрали. Аз съм юрист и подобни трикове и похвати на полицията няма как да ме изплашат, горе-долу знам какво да очаквам.”

На въпроса кога ще бутнеш Орешарски, високата малко над 1,5 метра и тежаща не повече от 50 килограма беше категорична: Ха, ха, ако можех да го бутна, още сега щеше да е. Във „Фейсбук” започна масово обединение на групи с призив за радикализиране на действията през септември. Тогава ще дойде развръзката. Нямам нищо лично срещу Орешарски и Мая Манолова. С брата на Орешерски Милети сме колеги и мога да кажа само добри думи. Мая също ми е колега адвокат, но не ги възприемам като управляващи, защото са твърде зависими от олигарсите, които дирижират властта за користни цели, икономически и финансови удари. Аз съм против БСП и ДПС, дирижирани под палката на Доган. Кои са олигарсите в Югозапада, не знам, няма как да цитирам конкретни имена, защото това не са старите мафиотски босове, които всички ги знаем. Новите босове сега са „култури и усмихнати” бизнесмени с неуловими кръгове от фирми, които движат парите между тях самите, между действащите в момента политици и монополистите. Главните действащи герои са теза на Корпоративна търговска банка, кръгът „Делян Пеевски” (Божков, Цветан Василев, господата Хампарцумян и разни други, те са известни, всички ги знаем”, каза Деси Стойнева и поясни, че не чувства никакво неудобство, че като общинар вдига лозунги срещу правителството: Аз не съм служител на общината, както се спекулира (адвокат съм на свободна практика и най-основното – гражданин съм, който има право да протестира и да издига всякакви лозунги. Не му прави чест на общинския съветник Георги Пехливански, който се опита навръх последната общинска сесия да ми поиска оставката за това, че ходя на протести и съм първа. Смятам, че Пехливански се излага, мога да протестирам където и когато си поискам. Това е ясно, Пехливански искаше да възбуди дебат в Общинския съвет и да ме сплаши, но никой не обърна внимание на неговите говорения. Но реакцията му е разбираема – ДПС и БСП ги е страх да изгубят властта, защото управляват на принципа „на всяка цена”. На Пехливански искам да кажа: Оставка ще има и това е сигурно.  Засега, поне тук, в Дупница, за кратко прекъсваме протестите, защото хората са на почивка, а и в София протестът е вече рехав. Ще ходим почти всяка вечер до София, за да подкрепим хората там. Септември обаче обещавам на Пехливански, Орешарски и Мая Манолова стабилни протести. Дупница ще бъде първа”, отсече Стойнева и добави, че освен нея в полицията е бил привикван и Методи Стойнев – бивш лидер на „Атака”, сега независим общински съветник.

Снимки:

1. Докато Деси Стойнева вее знаме, полицаите Сергей Симеонов и шефът на полицията Борислав Динев си пият кафето със зам.- председателя на ЛИДЕР инж. Владимир Владимиров и  й кроят шапката

2. Съветникът Методи Стойнев и адвокат Десислава Стойнева са водачите на протестите срещу Орешарски в Дупница

3. Г. Пехливанкси, Васил Божков, Л. Хампарцумян

4. Делян Пеевски, Мая Маноловам Пл. Орешарски, Цветан Василев

 

Снимки и текст: Лидия Павлова
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here