Нова синя зона обособиха в Банско, съветниците актуализираха списъка на защитените школа

ОбС Банско сложи край на безобразното паркиране между улиците „Бяло море” и „Никола Вапцаров”. Съветниците одобриха обособяването на нова Синя зона в града на днешното си заседание. Така паркирането в пресечката на улица „Бяло море” и улица „Никола Вапцаров” вече ще е платено. Досега заради безразборното паркиране се ограничаваше свободният достъп на живеещите в Старинния квартал с личните автомобили.


На редовната си сесия, Общинският съвет в Банско разгледа и въпроси, свързани с образованието и развитието на децата в общината. Съветниците актуализираха Списъка на защитените и средищните училища в България за учебната 2019-2020 година.
Общинският съвет гласува ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в село Места да запази статута си на защитено училище и средищно, като единственото в район Места, осигуряващо достъп до образование, с осигурена целодневна организация на учебния процес, столово хранене за всички ученици и собствен превоз.
Съветът актуализира и списъка на средищните и защитени детски градини в Република България, като запази статута на защитена детска градина „Слънце”, село Места, като единствена и най-близка детска градина за децата от района, с целодневна организация на задължително предучилищно обучение.
Бяха разгледани и отчетните доклади на читалищата на територията на община Банско.


Съветниците приеха и Общинската програма за закрила на детето за 2019 година.
Общинският съвет отпусна финансови средства за фолклорна група „Пирински бисери”, с ръководител Йорданка Чорбаджийска, за заснемане на видеоклип.
Общинарите дадоха и зелена светлина за кандидатстването по проект „Организиране на отдих с участие в курсове по избор за потребители на Защитени жилища от Община Банско”.
Бе приет и Годишния план за развитие на социалните услуги в Община Банско за 2020 година.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here