Паметта на загиналите при трудови злополуки от община Бобов дол почете вчера КНСБ – Дупница. Пред загиналите при изпълнение на служебните си ангажименти се поклониха и служителите в общината начело с кмета Кирил Станчев. Поднесени бяха венци и цветя на паметната плоча в двора на полицейското управление в миньорския град.
От януари 2012 до март 2013 год. са станали 36 трудови злополуки, от които 2 са смъртни случаи, 3 нетравматични злополуки – инфаркт и инсулт, са предложенията за инвалидност и останалите са с временна нетрудоспособност, съобщи председателката на профсъюза в региона Тодорка Дамянова. По данни на синдиката качеството на живот се влошава, нарастват психостресогенните фактори на и извън работните места. Поради бързото изчерпване на направленията и липса на здравна дисциплина, част от която е нередовното провеждане на медицински профилактични прегледи, е влошено здравното обслужване. Ограничаването на възможностите за рехабилитация, профилактика и социална интеграция са сред факторите, които обуславят нарастването на броя на инфарктите и инсултите, констатират още от конфедерацията.
 
Снимки:  Синдикалисти и служители в общинската администрация поднесоха венци на паметната плоча в двора на полицията в Бобов дол.
 
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here