В гоцеделчевските села Корница и Брезница вчера  бе почетена паметта на петима души, загинали  през 1973 г. при опитите на властта да потуши недоволството на местните жители от Възродителния процес.

За  поредна година в Корница “Движението за права и свободи“ организира възпоменателен митинг на който бе отбелязана 46-та годишнина от събитията в селото, които  взеха и жертви .

„Движението за права и свободи има ясна визия за развитието на България, докато останалите партии залагат на популизма. Това заяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ.

Той също присъства  на възпоменателния  митинг в село Корница, където беше почетена паметта на загиналите при Възродителния процес преди 46 години в района.

Според Мустафа Карадайъ ГЕРБ и БСП прилагат двоен стандарт и залитат в полето на национализма, а „Движението за права и свободи“ работи за защита на демокрацията и евроатлантическата ориентаци

я на България.

Лидерът на ДПС, заяви още, че предстоящите избори за Европейски парламент ще окажат влияние и върху местния вот. По думите му партията има ясна визия за промяна живота на хората.

Мустафа Карадайъ, на възпоменателния митинг в Корница  финно поиска властта и управлението на България с думите “Целта ни е  включване на свободни и активни граждани във  взимане и формирането на политически решения и в контрола на тяхната реализация. Само че, за да се постигне това, властта трябва да зависи от нас, а в демокрацията това се случва и минава през избори.

Той не пропусна от трибуната да нападне  ГЕРБ  фронтално, като заяви пред пълният площад с членове и симпатизанти на ДПС от целият  регион: „От трибуната на Народното събрание  зам.-председателят  на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев , което за нас означава, цялото ГРЕБ каза, че такива събития  не са се случвали, че тези хора са се самонаранявали. Те, с цялата си  наглост ще дойдат и ще искат вашия глас в Корница , в Гоцеделчевския регион, за да може да се възползват от нашия  глас и да работят  против  нас. Само, че те не са сами. БСП тотално работи също против правата и свободите заедно с ГЕРБ, дори в нарушение на Конституцията  заяви още Карадайъ.

По традиция в гоцеделчевското село Корница, всяка година тази дата съвпада и с рождения ден на почетния председател на  движението Ахмед Доган, елита на ДПС, областни, общински и местни лидери, кметове, общински съветници, членове и симпатизанти  на партията се събират на възпоменателен митинг, за да се поклонят  пред паметта на жертвите на Възродителният процес  и да  поднасят цветя на паметниците им в двете села  Корница и Брезница.“

Като  слаба бе отчетена посещаемостта на  проведеният тази година в Корница  възпоменателен митинг в сравнение с предишни години, когато на тази дата в Корница идваше  тогавашния лидер на ДПС Ахмед Доган. Площадът на селото се изпълваше до краен предел, а централната улица и всички пресечки на нея  бяха задръстени от автомобили  от многото хора  пристигащи от различните краища на страната.

 

 


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here