Областният управител на Перник Ирена Соколова, доц. д-р Харалан Александров и доц. д-р Антоний Гълъбов: Двама депутати повече ще имаме, ГЕРБ е първа политическа сила в изборите за европарламент

ГЕРБ ще бъде първа политическа сила след изборите за членове на Европейския парламент, единодушни бяха политическите анализатори доц. д-р Харалан Александров и доц. д-р Антоний Гълъбов, които взеха участие в публична дискусия на тема „Предстоящите избори-коалиции, консолидиране и фрагментации“ в Перник.
Форумът беше открит от председателя  на дамската организацията на ГЕРБ и модератор на дискусията Ирена Соколова.
„Ситуацията преди избори е от значение за политическите представителства на ГЕРБ по места, защото трябва  да изберем най-точните движения и най-подходящия изборен инструментариум в контекста на съвременните процеси на преразпределение на влияние. “, заяви Соколова.
Лидерът на Жени ГЕРБ и областен управител на Перник подчерта, че форуми като днешния са изключително ценни, защото ни дават възможност да чуем гледните точки на двама от  най-изявените професионалисти в областта на политическите науки.
„Свидетели и участници сме в една динамична политическа  реалност – и европейска и национална. Давайки си сметка за промените в Европа и света като Брекзит, присъединяването на Западни Балкани, замразеното членство на Унгария и за вътрешнополитическите ни проблеми осъзнаваме, че само с активна външна политика, с много диалог и дипломация, ГЕРБ ще успява да продължи влиянието си и  да се доказва като водеща политическа сила на европейската и национална политическа сцена“, каза още Соколова.
Встъпителни думи отправи и областният координатор на политическата сила в Перник Вяра Церовска.
„Над 2 милиона Българи очертаха пътя на страна ни към Европа и Евроатлантическия алианс. Изключително важно е в навечерието на Изборите за членове на Европейския парламент, да бъдем достатъчно информирани, за да направим разумен избор на 26 май“, отбеляза лидерът на ГЕРБ-Перник.
Харалан Александров беше категоричен, че силата на ГЕРБ са всички видими резултати от управлението на партията през последните 10 години. Той  отбеляза, че винаги, когато има растеж, хората стават по-критични.
Политическият антрополог беше категоричен, че разговорът за европейските  ценности е разговор за нашата идентичност, а това е тема, която засяга цялото общество. Той предупреди, че целенасочените атаки и опитите за  манипулация ще продължат да бъдат предизборен похват на основните политически опоненти.
По думите му държавата има водеща роля в страни като България. Всяка рязка промяна на обществото и семейните му ценности нанасят тежки рани в публичната сфера.
„ГЕРБ има перспективата да спечели два мандата повече от втората политическа сила“, прогнозира доц. Д-р Антоний Гълъбов.
„Ние трябва да настояваме Европа да се върне към дясната политика,  в която да работим повече заедно. Европейският съюз е най-голямата политическа сила като потенциал. Тези  500 милиона, част от които сме и ние, са най-високо образованите и най- подготвените хора. В този смисъл нашата политика трябва да бъде насочена към това да забавим малко  свръхрегулацията и да вдигнем равнището на вътрешното сътрудничество помежду ни. По този начин България може единствено да спечели – и като работна ръка, и като технологии и като перспектива за професионално развитие“, заяви доц. Гълъбов. Според него всички европейски наблюдатели са категорични, това ще бъдат най-важните избори в ЕС за ЕП в последните 20 години.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here