„Доказан във времето с неотменимите си качества – смиреномъдрие, търпение и благост, отец Ангел винаги е бил за нас, миряните, пример за безрезервно и дълбоко почитане на християнската вяра и религия“-миряните на Петричка околия

До патриарх Неофит се изпраща искане и от миряните на Петричка духовна околия
В писмото до Негово Светейшество пише:

Във връзка с новоназначението и председателството на храм „Успение Богородично“, град Петрич, Неврокопска митрополия и „подмяна“ духовния служител, отправяме искане за преразглеждане на новоназначението по Чл.24, (2), като за целта изпращаме мотивиращо писмо и подписи на миряните от Петричка околия в подкрепа на предходния архиерей отец Ангел Кочев, който по наша преценка и правомощие би трябвало да продължи духовното лидерство на поверената му християнска общност.

Доказан във времето с неотменимите си качества – смиреномъдрие, търпение и благост, отец Ангел винаги е бил за нас, миряните, пример за безрезервно и дълбоко почитане на християнската вяра и религия, безкористност и безкрайно човеколюбие.

Считаме, че с Божията помощ този духовен водач и в бъдеще ще способства изграждане на нравствеността и отстояване на християнските ценности в духовния мир на всеки от нас – миряните на Петричка околия.

Молим искането ни да бъде уважено, в противен случай ще продължим с отстояването на християнската, гражданската и личната си позиция. Копие от това писмо е адресирано и до митрополит Неврокопски Серафим. Писмото ще бъде подкрепено с подписка на петричани.
ГЛАС НАРОДЕН – ГЛАС БОЖИЙ!




Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here