895 485 лв. за ремонти по улиците дава община Дупница, 408 000 лв. от тях са за селата

895 485 лева влага община Дупница за ремонти и рехабилитация на уличната мрежа в града и селата на община Дупница. Екипът на кмета Методи Чимев ще обяви до дни процедурата по избор на изпълнители на работата.
408 000 лева от заложените средства са предвидени за ремонти в селата, парите за града са 400 000 лева. За ремонти по четвъртокласната мрежа са предвидени 50 000 лева, а за републиканските пътища в чертите на Дупница – 37 485 лева.
Сумата е почти двойна в сравнение с парите за това перо през 2018 година. През миналата година общата стойност бе 416 000 лева, от които 250 000 за града и 83 000 лева за селата.
Комисия от строителния отдел на Община Дупница ще започне оглед на градската мрежа от 11 март, за да изготвя списък за ремонти.
„Последните години винаги тази сума се вдига. Не е тайна и защо, мнозина сме шофьори и виждаме състоянието по улиците. След стабилизиране финансовото състояние на общината вече можем да заделяме повече средства за инфраструктурата. Успяхме да осигурим 4 пъти повече пари за ремонт на улиците по селата, защото там сме длъжници на хората. Както и досега ще разчитаме на местните кметове да посочат невралгичните места за ремонти на улиците, за които заедно с комисията да изготвят количествено-стойностните сметки. В обсега на кърпенето на дупките няма да попаднат улиците, които са в обхвата на „Интегриран градски транспорт“, тъй като ще бъдат изцяло преасфалтирани, както и тези, които са заложени за цялостен ремонт в списъка с капиталови разходи“, обясни кметът на община Дупница инж. Методи Чимев.
Към участниците са посочени и нови срокове за реализиране на дейностите, като за града и селата в рамките на 45 дни, а за четвъртокласната и републиканската пътна мрежа – 20 дни.
Откритото заседание на комисията по отваряне на офертите ще бъде в края на месец март или първите дни на април.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here