200 униформени от Перник и София с подкрепата на служители на жандармерията ще пазят „Сурва”, съобщи началникът на отдел „Охранителна полиция” комисар Васил Василев в миньорския град. Взети са максимални мерки за сигурност заради опасността от терористични актове и други нарушения.
Органите на реда ще бъдат сред публиката по време на фестивала. При всяко нарушение или инцидент, както и при оставен без надзор багаж, хората трябва да се обръщат към най- близкостоящия до тях полицай или да се обаждат на тел. 112.
Униформените ще се разпределят според предварително утвърден план. Полицейско присъствие ще има както в зоната на игрите, така и по периферията на града, в това число и на паркингите.
За трите дни на фестивала 25, 26 и 27 януари ще е запушено движението по няколко улици. От днес пък в централната градска част започват да действат платени паркинги, други ще се ползват само от участниците във фестивала.
Както всяка година и сега от полицията предупреждават перничани и гостите на града да не  оставят незаключени автомобилите си и да не оставят ценни вещи в купетата, да се пазят от джебчии, които се активизират особено в трите дни на фестивала, и да бъдат особено внимателни към децата си. Не са редки случаите, когато малчуганите се губят, а заради огромния брой участници и зрители, издирването им отнема часове. При подобни случаи от полицията препоръчват хората да се обръщат към най-близкия до тях полицай
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here