Кофите за смет не се вдигат вече 22 дни в селата на Петрич, жителите: Заради нагъл грабеж на пари за зимно поддържане селата са недостъпни!

Бойко Борисов предупреди кметовете: Ако не ви светне червената лапа, аз ще ви светна синя, Бръчков подписва договори с фирми от обръча на ГЕРБ в Петрич, най-вече гравитиращи към общински съветници.

 

Венко Стефанов

Сметосъбиращите коли на фирмата по чистота „Енвиронман Тео България“ООД не могат да стигат до селата от район Подгорие заради непочистените от снега улици.“И днес кола обслужва единствено този район, но тя не стига до всички улици. В Габрене тя е обслужила само четири улици. Проблемът идва от непочистените от снега улици и поледицата.“, каза управителят на фирмата, отговаряща за почистването на боклуците в селата от район Подгорие Асен Опренов и така отговори на жалбата на жителите на две от селата Габрене и Коларово, защо от първия ден на Новата година кофите за смет не се вдигат вече 22 дни. Местните са изпратели тревожния сигнал до община Петрич и очакват бърз отговор за решаване на възникналия проблем.

„Петрич е скована в сняг и лед за пореден път, заради некадърност и нагъл грабеж на парите за зимно поддържане на града ли? Машините на любимата фирма на кмета не чистят никакви улици извън няколко централни. Питаме Димитър Бръчков: Хората, които живеят на улиците извън центъра и по селата може ли да не плащат данъци? Има ли работеща община и кмет или само за панаири и зрелища се работи активно? Петрич заслужава повече, нека си ходи този кмет, нека си управлява у дома, щом пет пари не дава.“ – пишат на редакционните имейли жители на Петрич.

Селата от полския район където улиците са почистени този въпрос не стои на дневен ред.Там ежедневно сметосъбиращите коли изнасят отпадъците, поясни още Опренов. В Петрич няма такъв проблем. Всеки божи ден и то редовно колите на фирмата са в нужда на гражданите и работят на пълен капацитет. За да се реши този въпрос с и извозването на боклука на селата от Подгорието трябва преди всичко селските кметове да се организират и направят необходимото за почистването на пътищата и улиците в населените им места.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here