Кукери от Перник гониха злото в Парламента. Мощната група нахлу в Народното събрание със звън на чанове и страховити маски.


Визитата има за цел уникалните образи и емоционални моменти от автентичния български обичай и фестивала „Сурва“ да бъдат представени. В кулоарите има и фотографска експозиция, запечатала мигове от фестивала, дело на Асен Великов, Георги Димитров и Йордан Йорданов Дълес. Изложбата беше открита от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, която не скри, че за нея е огромно удоволствие да посрещне „Духът на Сурва“. Специално приветствие към участниците и гостите направи кметът Вяра Церовска.


Кметът на Перник благодари за възможността хилядолетната българска традиция на маскарадните игри да оживее за втора поредна година в Народното събрание и покани всички присъстващи на откриването на фестивала на 25-ти януари.
Събитието е част от проявите, които предхождат 28-ия Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва“, който тази година ще бъде на 25, 26 и 27 януари. 


На откриването на изложбата присъстваха председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов , народни представители от политическата сила, зам.-кметовете Севделина Ковачева и Йордан Павлов, секретарят Радослава Манова, кметът на кв. „Изток“ Емил Костадинов, журналисти и фотографи.
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here