Бойко Борисов пред Ивайло Константинов: Дупница ще има завод за електробуси с 350 работници

5 000 посрещнаха лидера на ГЕРБ в Кюстендил, сред тях кандидат – депутатите, начело с водача на листата Кирил Калфин 
Дупница ще има завод за електробуси, основната ни грижа е разкриването на работни места в Кюстендилска област, това обяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в Кюстендил, където се видя очи в очи с ОбС шефа на Дупница Ивайло Константинов. Над 5000 посрещнаха Борисов в Града под Хисарлъка снощи в 20 часа. Визитата е част от предизборната обиколка на Бойко Борисов и Цветан Цветанов из България.Стотици дойдоха до Борисов, за да разговарят с него и да го уверят в искрената си подкрепа.
За мен най-важното е вашето доверие, благодари Борисов на централния площад в Кюстендил, където го посрещна водачът на листата на ГЕРБ Кирил Калфин с цялото си семейство. Кметът Петър Паунов посрещна Борисов със силна прегръдка. Бойко Борисов пък сграбчи в здрава прегръдка кмета на Дупница Методи Чимев, но най-много време отдели за разговор с транспортния бос Ивайло Константинов. Борисов ме увери току-що, че ако стане премиер отново, Дупница ще има завод за електробуси с 350 работни места, довери пред вестник „Вяра” Ивайло Константинов.
Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, водач на листата на ГЕРБ в Пиринско, похвали ръководството на ОДП – Кюстендил в лицето на комисар Георги Джоглев. Проблемът с кражбите на земеделската продукция вече не съществува, спокойствието и сигурността на собствениците на черешовите масиви вече са абсолютно гарантирани. Няма вече един да сади, а друг да обере плодовете на труда му. Смятам, че тук сме изпълнили своя дълг в името на спокойствието на хората, за да продължат да работят това, което обичат.
Цветанов разкри, че коридор № 8, пътната артерия, която ще свързва Македония и Кюстендил, ще бъде реализирана в най-кратък срок, а това ще даде възможност за инвестиции. „Ще изградим и язовир Кюстендил“,затова е важно да гласувате за ГЕРБ, за да изградим самостоятелно правителство”, каза Цветанов. Той засегна и лагера на опозицията с едно изречение: „Тук имате една емблематична депутатка, която повече говори, а по-малко изпълнява, защото по време на тройната коалиция БСП успя да усвои само 1% от парите от ЕС и договори едва 18%. При управлението на ГЕРБ ние върнахме доверието на Брюксел в България – 38% усвоени средства от Европа. Договорихме 101% за следващия програмен период. Очаквам да влязат в България 32 млрд. лв. Най-важното е да постигнем пълен синхрон между изпълнителна и местна власт. Допускам, че в Кюстендилски регион ще спечелим 3 депутатски мандата, защото листата ни е изградена от достойни и мъдри личности. Ако е рекъл Господ, това ще стане, ние сме дали най-доброто”, каза Цветанов.
„Инвестицията ще бъде българо-израелска – уточни Константинов и припомни: Както ви е известно, в Китай бях с израелските си партньори, с моя съдружник Светлозар Любенов на среща с партньорите от фирма „Хайгър”. Заводът се намира в Су Джо – това е един 8-милионен град на 60 км от Шанхай. Целта на посещението беше да уточним детайли по компонентите на автобусите, част от детайлите ще бъдат произвеждани в Китай. По-точно конструкцията ще бъде произвеждана в Китай по една изключително модерна технология. Така че инвестицията е българо-израелска, китайците ще предоставят ноу-хауто и ще ни доставят конструкцията. Най-добрите европейски фирми ще предоставят силовите агрегати. Говорим за една много сериозна инвестиция, крайната цел е да достигнем 3000 автобуса годишно. България ще се използва като плацдарм да атакуваме европейския пазар. Моят конкретен интерес е в две посоки – не само като на председател на Общинския съвет в Дупница, аз съм един от инвеститорите в този завод. Фирмата „Юнион-Ивкони” в партньорство с един от най-големите израелски концерни ще бъде инвеститор на завода”, каза за в. „Вяра” Ивайло Константинов.
Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, водач на листата на ГЕРБ в Пиринско, похвали ръководството на ОДП – Кюстендил в лицето на комисар Георги Джоглев. Проблемът с кражбите на земеделската продукция вече не съществува, спокойствието и сигурността на собствениците на черешовите масиви вече са абсолютно гарантирани. Няма вече един да сади, а друг да обере плодовете на труда му. Смятам, че тук сме изпълнили своя дълг в името на спокойствието на хората, за да продължат да работят това, което обичат.
Цветанов разкри, че коридор № 8, пътната артерия, която ще свързва Македония и Кюстендил, ще бъде реализирана в най-кратък срок, а това ще даде възможност за инвестиции. „Затова е важно да гласувате за ГЕРБ, за да изградим самостоятелно правителство”, каза Цветанов. Той засегна и лагера на опозицията с едно изречение: „Тук имате една емблематична депутатка, която повече говори, а по-малко изпълнява, защото по време на тройната коалиция БСП успя да усвои само 1% от парите от ЕС и договори едва 18%. При управлението на ГЕРБ ние върнахме доверието на Брюксел в България – 38% усвоени средства от Европа. Договорихме 101% за следващия програмен период. Очаквам да влязат в България 32 млрд. Най-важното е да постигнем пълен синхрон между изпълнителна и местна власт. Допускам, че в Кюстендилски регион ще спечелим 3 депутатски мандата, защото листата ни е изградена от достойни и мъдри личности. Ако е рекъл Господ, това ще стане, ние сме дали най-доброто”, каза Цветанов.
Снимки:
1.Кметът Петър Паунов прегърна Бойко Борисов за добре дошъл.
2. Ивайло Константинов с кмета Чимев и зам.-кмета Милев посрещна Бойко Борисов.
3. Кирил Калфин със съпругата си Румяна и внучето.
4. Цветан Цветанов заедно с първите трима в ГЕРБ листата на Кюстендил Кирил Калфин, Емил Гущеров и Владислав Стойков.
5. Владислав Стойков с известният актьор Димитър Рачков ,който игра за кандидат- депутатите на ГЕРБ.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here