Гимназистите от Природоматематическата гимназия “Професор Емануил Иванов” в Кюстендил обявиха зелен ден вчера, който стартира с лекоатлетически крос и турнир по футбол. Целта е учениците да акцентират върху здравословния начин на живот и опазване на природата, каза директорката на училището Ани Кюркчиева.

Гимназисти изрисуваха с графити неугледна стена, част от бившите казарми, с главни букви беше изписано: ”Бъди зелен”. “Искаме да покажем, че тази част може да добие и по-свеж вид. Привърженици сме на графитите”, каза Мартин Кирилов, докато боядисваше с разноцветен спрей. Ученички на художничката и преподавател по изобразително изкуство Детелина Тихолова дефилираха в тоалети от екологични материали. Част от аксесоарите бяха направени от вестници. За Деня на Земята от ДЛС -„Осогово“ в Кюстендил безвъзмездно предоставиха 40 дървесни вида, между които бреза, ясен, кестен, гинго билоба, храст дървовидна ружа. Гимназисти залесиха фиданките в училищния двор. В двора зад училището се проведе парад на домашни любимци. Станислава Иванова показа любимото си куче Бъкси, което е немска овчарка. “Грижа се за него, откакто беше на 3 месеца. Мама и татко ми го донесоха като коледен подарък. Страшно обичам животните, сутрин ставам по-рано, за да го разходя, а след това отивам на училище”, сподели гимназистката.

В училищните чествания са включени концерт и кръгла маса, посветена на миналото, настоящето и бъдещето на школото. На 10 май гимназията прави Ден на отворените врати.

Снимки:

1- По стената на бивша казарма написаха “Бъди зелен”.

2-Фиданките се предоставиха от Държавно ловно стопанство “Осогово”.

3-В парада на домашните любимци преобладаваха кучетата.

4-Манекенки в тоалети от екологични материали

 
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here