Малчугани поръсиха с жито за берекет кабинета на кмета на Дупница М. Чимев, зам.- кметът Милев дочака децата под ключ за по- сигурно  

Малчугани от ДГ „Зора“ полазиха на Игнажден кметът на община Дупница Методи Чимев, зам.- кметовете и и администрация. 6-годишните възпитаници детската градина, заедно с педагозите си Диана Галева и Анна Николова, бяха първите, които влязоха в кабинета на кмета инж. Методи Чимев.

 

Децата бяха подготвили кратка програма, както и възпроизведоха обичаите от този ден. Кметският кабинет бе поръсен с жито, хвърлени бяха съчки за здраве и берекет през новата година, а кметът получи кравай и плод от децата.


Малчуганите пък бяха нагостени с лакомства и плодове и от зам.кмета Крум Милев, който за по- сигурно даже се бе заключил в кабинета си, докато не дойдат благите гости.

„От сега мога да кажа, че следващата година ще бъде изключително ползотворна и успешна. Причината е, че имах най-благите гости на днешния ден, които първи ме полазиха в кабинета. Слънчевите дечица от ДГ „Зора“ направиха деня много красив и светъл, както с невинната си душа и чисти помисли, така и с положителната си енергия. А това е гаранция за една успешна и здрава година за всички ни.

Музикалната програма и показването на обичаите за днешния ден бяха страхотни, за което поздравявам техните педагози Диана Галева и Анна Николова.“, коментира градоначалникът.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here