Непочистени пътища в Кюстендилско, забранено за движението на товарни автомобили над 12 тона има по пътя към ГКПП Гюешево

Движението по пътят Кюстендил- Дупница, при Черна нива е затворен за движение, увиснаха осветителните гирлянди по централната алея, паднаха клони

 

Усложнена е пътната обстановка в Кюстендил и околните села, заради обилния снеговалеж, който започна да се сипе над региона към 10 часа сутринта вчера. В социалната мрежа заваляха веднага упреци от граждани и най- вече шофьори от непочистени пътища. Теменужка Кирилова е публикува снимка от пътя към Гюешево, коментирайки – Зимата пак ни изненада.

За непочистени пътища и от републиканската пътна мрежа, в това число за АМ Струма и за пътя Кюстендил- Дупница, при Черна нива и Бинека също има сигнали, като на магистралата се пътува с 60 км/ч”, тъй като снега е предизвикал колона от леки и тежкотоварни автомобили.

Главните улици в Кюстендил са чисти, но по между кварталните ситуацията не е такава. Неприятни поразии снегът е направил и по главната пешеходна алея в града. Има изпочупени клони, а на няколко места поставените светещи гирлянди са увиснали застрашително и ако човек не ги види, може и да се омотае в тях. Натежало от сняг е и Коледната елха в центъра на града, но до по- големи поражение няма.

Дежурният в Областно пътно управление увери, че всички машини са на терен, но поради обилния снеговалеж има затруднения. На АМ Струма работят 6 машини. Забранено за движението на товарни автомобили над 12 тона има по пътя Кюстендил- ГКПП Гюешево.

Към момента пътят Кюстендил- Дупница, при Черна нива е затворен за движение, тъй като е аварирал камион на снегопочистващата фирма.

И към момента над областния град вали сняг, като силата му доста намаля. Снежната покривка в Кюстендил не надвишава 5 см, но в региона тя е над 10 см. Радост и за любителите на белите спортове. Пистите в Осоговската планина са обработени, а снежната покривка надвишава 50 см. Все пак има и доволни, и щастливи от бялата премяна и това са децата.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here