16 000 лв. събраха на коледен бал Ротари клуб- Гоце Делчев, 2 001 лв. броиа за картина Андон Костов, съпругата на шефа на ДГС “Гърмен“Д. Шенгов- Ава даде за 550 лв. за картина на Мария Иванова

 

Добри хора с големи сърца изпълниха до краен предел големият неврокопски ресторант в центъра, за да подкрепят поредната и невероятна кауза на ротарианците от града, а именно в Гоце Делчев да бъде създаден Център на изкуствата за талантливите деца, не само от Гоце Делчев, но и от целия  регион.

Сред официалните гости бяха евродепутата Асим Адемов,  народния представител Богдан Боцев, кметовете на Гоце Делчев и Гърмен, Владимир Москов и Минка Капитанова, зам. кмета Саид Иброш, ротарианци от Благоевград, Банско и Разлог, доктори, адвокати, нотариуси, бизнесмени, директори на училища и много други хора с големи сърца, които показаха истинска съпричастност с каузата на гоцеделчевските ротарианци.

Пет уникални картини на местната художничка Мария Иванова  достигнаха при наддаванията двойно и дори тройно по- високи цени от първоначалните и намериха своите собственици. Бизнесмена Александър Синанов си купи  прекрасното творение на художничката Мария Иванова „Неделя  сутрин“ за 650 лева при първоначална цена -300 лева, следващата картина на Мария Иванова „Златна река“ пък бе продадена на красивата съпруга на директора на ДГС “Гърмен“ Денис Шенгов- Ава Шенгова за 550 лева,  чиято цена тръгна от 380 лева. Съпругата на строителния бос Георги Петканин задоволи изтънченият си вкус като наддаваше до последно и брои 1300 лева за уникална икона – дърворезба първоначалната цена  на която бе 350 лева .  На търга бяха продадени за 700 лв. и за 400 лв. след наддаване  две красиви национални носии / мъжка и женска/ изработени от Силвия Запрева от Петрич.  „Каменните цветя“ от пясък на Андон Костов купи за 600 лева хотелиера Ники Панчев, който сам наддаваше за нея в желанието  си да се съберат повече пари за реализирането на  каузата на Ротари клуб- Гоце Делчев . На търга бяха продадени още бутикова колекция вино“ Мелник“ за 400 лева, закупена от председателят на клуба нотариус Бумбарова, която се включи и в голямото наддаване за картина „Свобода“, която си купи за 1200 лева бизнесмена Близнаков младши въпреки ,че в конкуренцията освен нотариус Бумбарова наддаваше и баща му- Близнаков старши  .

Много успешно с четири оферти над определената първоначална цена от 1000 лева се представиха снощи дарителите и при проведеният таен търг за уникалната картина от пясък на твореца от гърменското село Дъбница Андон Костов „Хоро“- невероятна негова  интродукция по едноименната творба на  майстора на живописта, чехът Иван Мърквичка, който остави целият си талант и любов в България .

В четирите плика за картината „Хоро“ на Андон Костов тайните дарители бяха предложили сумите -1333 лева, 1550 лева, 1555 лева и съответно собственик на  шедьовъра стана дарителят, който в запечатания плик предложи най- високата цена, а именно 2001 лева. Така за каузата за 2019 година  на Ротари клуб –Гоце Делчев, благодарение  на хората с големи и добри сърца  бе събрана сумата  от 16 000 лева.

Водещият на вечерта Иво Танев и  прекрасната Албена  от първото издание  на X Factor Bulgaria буквално спечелиха сърцата на присъстващите с изпълненията и сърдечното им приобщаване към общата кауза .

Музикалната програма откриха  малките танцьори на  Костадин Гьоргов  от ТФ“ Неврокопчанки“, а талантливата Вили Пендичева която се оказа  един от истинските таланти на Гоце Делчев .Вили получи заслужени аплодисменти за всички свои изпълнения от емоционалната  публика и горещи поздравления за таланта й от двамата професионалисти  Иво Танев и Албена от  X Factor Bulgaria  които й пожелаха да я видят и на подиума на фактора.

В празничната програма на коледната благотворителна вечер на ротарианците  не липсваше както томбола с интересни награди,  така и голям търг, на който се наддаваше ожесточено за каузата посветена на децата.

 

“Тази година мотото на Ротори е „Бъди вдъхновението“ и аз се надявам да вдъхновим всички с нашата коледна кауза така както вдъхнови нас нашата приятелка Мария Джаджева, която отдавна настояваше да направим нещо за по- големите деца.

 

„За децата от целият гоцеделчевски регион вратите на новия Център на изкуствата ще бъдат широко отворени“, сподели пред голямата аудитория председателят за 2018/2019 год. на Ротари клуб Гоце Делчев нотариус Ваня Бумбарова.

Центъра на изкуствата в изпълнение на каузата на Ротари клуб Гоце Делчев ще бъде разположен в Младежкия дом. Кмета на общината Владимир Москов вече е обещал да предостави помещения, в които ще бъдат създадени, различни школи, като театрална група, детски оркестър и др., ще бъдат организирани  различни курсове като ръкоделие, в който децата ще се учат да плетат топли шалове, ръкавици за други деца в нужда. Идеята на ротарианците е да закупят и стан, за да може децата от града и региона  да се учат да пазят и съхраняват традициите, на които гоцеделчевският регион  и България са изключително богати.

“Много проекти сме реализирали през изминалите 10 години. С помощта на дарители с големи сърца  построихме детски площадки, оформихме  кръговото пространство на входа на града ни, направихме открит музей,  който краси и допълва като атрактивна туристическа дестинация пространството покрай вековните чинари в Гърмен, а само преди дни предадохме на болницата направен с дарения от коледния благотворителен бал прекрасен кът за отдих в двора.

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here