С гласовете на ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и „Воля“ парламентът наложи по-високи данъци за старите автомобили

Парламентът

С гласовете на ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и „Воля“ парламентът отхвърли ветото на президента Румен Радев върху промените в данъчните закони.

Със 130 гласа „за“ и 46 „против“ депутатите приеха отново измененията, които предвиждат по-високи данъци за старите автомобили, въвеждане на по-високи данъчни ставки за жилищни имоти в български курорти и отлагане на реформата за таксата върху битовите отпадъци.

Против промените, т.е. в подкрепа на ветото, гласуваха само „БСП за България“ и ДПС, както се случи и на заседанието на бюджетната комисия миналата седмица. На 13 ноември Румен Радев върна за ново обсъждане в Народното събрание четири ключови промени в законите за местните данъци и такси и митниците. Държавният глава се обяви против въвеждането на екокомпонента при определянето на местния данък върху автомобилите, а също и против отлагането на новата формула за изчисляването на такса смет за 2022 г.

Той върна още по-високите данъчни ставки за имотите в курортите, а също и промените в Закона за митниците, с които сегашните митници в страната ще се закрият като самостоятелни звена и ще се превърнат в териториални поделения на Агенция „Митници“ по подобие на структурите на Националната агенция за приходите. Според Радев новата уредба няма да стимулира замяната на по-старите автомобили с по-нови, нито ще доведе до постигане на търсения екологичен ефект.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here